Male striper på veggen

Slik kan du enkelt lage striper på veggen din med maskeringstape og maling.

Mal striper på veggen din

Dette trenger du:

Steg 1: Rengjør veggen

Vi kan ikke gjenta nok ganger hvor viktig det er å vaske veggen før maling. For å sikre deg et langvarig og vakkert resultat må du vaske veggen fri for støv og smuss. Dette gjøres for at ikke gammel skitt skal bli liggende under den nye maling og skape dårligere heft.

Et godt forarbeid trenger ikke ta mer tid enn nødvendig. Med Jordan Malingsklar er rengjøringen gjort på 1-2-3. Dette er smarte engangskluter med såpe klar til bruk. Fest klutene enkelt på en mopp, slipebrett, eller vask for hånd. Vask over veggen, og engangskluten sikrer et rent underlag. Den kan overmales med en gang, så slipper du vente lenge på at veggen skal tørke.

Tips! Husk å vaske veggene for at ikke gammel skitt blir liggende under den nye malingen.

Steg 2: Vertikal stripe

For dette prosjektet har vi maskert og malt veggen i 3 omganger. Her startet vi med å maskere og male den vertikale, gule stripen i hjørnet av rommet.

Mål opp hvor bred du ønsker stripen og merk området med blyant. Vi valgte å legge den vertikale stripen inntil hjørnet i rommet, og målte opp hvor bred vi ønsket den. Legg maskeringstape langs begge sidene, fra tak og ned til gulvet. Bruk gjerne et vater for å sjekke at linjene blir rette.

Et triks for å få helt rette linjer er å rulle på et strøk med maling i samme farge som bakgrunnsfargen langs innerkanten av maskeringstapen. Dette er fordi malingen kan renne under tapen. Da vil malingen som eventuelt renner gå i ett med veggfargen. Dette sørger for at du får helt rette og skarpe kanter. La malingen tørke etter anvisningen på malingsspannet. 

Mal så to strøk med ønsket farge, men husk å la malingen tørke mellom strøkene. Vi har benyttet Baronesse Matt, den gir en helmatt og vakker overfalte, og den er overmalbar etter bare 3 timer.

På den vertikale stripen har vi brukt fargen Midtsommer FR2275. Dette er en energisk og kulørsterk gulfarge som egner seg godt til å male mønster på veggen. En farge perfekt til kreative og utadvendte rom.

Baronesse Matt

Baronesse Matt

Veggmaling av styrenakryl som gir en fantastisk matt og skjoldfri overflate selv i slepelys. Core Shell teknologi, der kjernen har høyere smeltepunkt enn skallet, sørger for at man etter 2-3 uker oppnår en meget hard, vaskbar og ripefast overflate. Baronesse Matt kan også benyttes i tak der man ønsker en vaskbar flate. Svanemerket.

1 liter
fra 199,-
3 liter
749,-
10 liter
1 899,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 190,- pr. liter
Tips! Mal et strøk med bakgrunnsfargen langs innerkanten av maskeringstapen. Dette vil gi helt rette og skarpe linjer.

Steg 3: Rektangel 

La gjerne den vertikale stripen tørke i et døgn før du går videre. Når du da maskerer opp rektangelet kan du være sikker på at maskeringstapen ikke river noe av den vertikale stripen med seg.

Tenk over hvor bred du ønsker å ha den horisontale stripen. Mål opp bredden og marker der du ønsker med blyant. Masker opp firkanten over der du malte den vertikale stripen. Vær nøye når du maskerer, og bruk gjerne et vater for å sikre at linjene blir rette. Vi anbefaler å bruke en liten malerrulle, som gjør det lettere å være presis uten å male utenfor kantene. Mal to strøk for å få en jevn og dekkende overflate.

Vi har malt med den mørkere og delikate gråfargen Sommerdrømmer FR1228. Dette gir en dybde i den vertikale og horisontale stripene som overlapper hverandre.

male grunnfargen
Start med å male et strøk med grunnfargen først.
Mal to strøk med ønsket farge
Mal to strøk med ønsket farge. Fjern maskeringstapen mens malingen fremdeles er våt.

Steg 4: Horisontal stripe

Når resten av malingen har tørket er du klar for å male den horisontale stripen. Som med de andre stegene må du begynne med å maskere opp området du ønsker å male. Lag stripen like bred som rektangelet og masker bortover veggen. Vi har valgt å avslutte midt på veggen, men du kan lage stripen så lang du ønsker eller dra den rundt hele rommet for et spennende utrykk.

Mal med en større malerulle for å gjøre jobben effektiv. Rull opp og ned bortover veggen, og pass på at du ikke går utenfor maskeringstapen. Vi anbefaler alltid to strøk med maling for et dekkende og flott sluttresultat.

Til denne stripen har vi valgt den lyse grånyansen Kontor FR2115. Veggfargen er malt i den allsidige Perfekt Hvit FR1400.