Hydrodipping spraymaling

Lyst til å lage et unikt mønster på en vase, lampe eller andre interiørgjenstander? Vi viser deg hvordan du kan lage ditt eget design med spraymaling.

Video

Dette trenger du:

  • Hansker
  • Plastbalje
  • Rengjøringsmiddel
  • Klut
  • Maske/beskyttelse
  • Maskeringstape
  • Spraymaling effekt
  • Spraymaling farger
Scanox Quick Bengalack Spray

Quick Bengalack Spray

Quick Bengalack Universal spray er det ideelle valget når du vil redesigne og fornye ting raskt og enkelt. Den er spesielt egnet for gjenstander med krinker og kroker der pensel ikke kommer til. Med spray kan du velge mellom mange tidsriktige og populære farger. Brukes på metall, tre og hardplast, alt i fra interiørdetaljer til møbler, verktøy, leker og hageredskaper. Mulighetene er mange! Overmalbar på ca 5 min. Alt kan fornyes!

0,4 liter
179,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
448,- pr. liter

Maskering

Lag det mønsteret du ønsker med maskeringstape på vasen. Vi har valgt å beholde den øvre delen hvit, men ha mønster nederst på vasen. Legg godt med maskeringstape så det ikke kommer maling inn mellom åpne hull. Husk å legge en rett og jevn kant, så avsluttningen blir pen.
maskering vase

Spraymaling

Finn frem farger du liker for ditt design på vasen. Vi har valg to standardfarger marineblå og og piruett blank sammen med en effektfarge gull metallic.
spraymaling bengalack

Blande farger

Ha rikelig med vann i en balje eller den beholderen du velger å bruke. Så sprayer du vekselsvis i midten med de ønskede fargene du har valgt ut. Til slutt vil det danne seg ett mønster når du har sprayet nok maling.

Hydrodipp

Nå kan du starte med hydrodipping, dypp vasen ned i vannet og fjern all maling rundt vasen mens du holder den nede. Dette er for at vasen ikke skal få "et strøk" til på vei opp av vannet, da vil du ende opp med to mønstre.

Mønster

Etter du har tatt vasen opp av vannet skal det ha dannet seg et lekkert mønster av farger. Nå kan du fjerne maskeringstapen og la spraymalingen tørke i ca. 1 time.
spraymaling mønster

Tips

Her har du tips til et annet mønster vi har brukt på vasen. Du velger selv hvordan maskeringstapen skal danne ditt unike mønster. Husk at de åpne flatene får farge.

Til slutt

Når du er ferdig står du igjen med masse vann og maling blandet sammen. Dette bør ikke helles ut i sluket da det kan være skadelig for rør, og ikke minst miljøet. Vi anbefaler enten å filtrere ut malingen ved hjelp av et kaffefilter eller å bruke tøyfiller evt en gammel t-skjorte du ikke bruker lenger. Tre isåfall t-skjorten over bøtten med vann og maling, hold den godt fast på begge sider mens du forsiktig begynner å heller vannet ut vasken.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss på chat, telefon eller e-post dersom du trenger litt tips og råd.