Male mønster til barnerom

Har du lenge tenkt på å pusse opp barnerommet med et morsomt mønster? Vi viser deg hvordan du går frem og maler ditt eget maleri på veggen.

Male mønster barnerom

Dette trenger du

  • Maskerginstape
  • Interiørmaling
  • Rullesett
  • Pensel
  • Rengjøringsmiddel
  • Mopp
Lady Pure Color

Lady Pure Color

JOTUNs vakreste maling noensinne er supermatt, med et eksklusivt utseende. LADY Pure Colors lune, supermatte finish gir en unik, vakker fargeopplevelse hvor ektheten i fargene kommer til sin rett - helt utilslørt av glans.

0,68 liter
299,-
2,7 liter
749,-
9 liter
1 999,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 222,- pr. liter

Farger

Først må du finne ut hvilke farger du ønsker å male fjellene i. Vi har også valgt å male bakveggen i en farge før vi malte mønsteret. Vi anbefaler å male veggen dagen i forveien for at den skal være helt tørr og klar for ny påføring og maskeringstape. Vegg: Minty Breeze Fjell 1: Antique green Fjell 2: Oslo Fjell 3: Elegant
male barnerom mønster
Husk å vask veggen før du begynner å male veggfargen eller om du bare skal male mønsteret. Underlagt må ikke ha støv eller flekker som blir synlig på det ferdige resultatet.

Motiv

Nå skal du begynne å forme motivet på veggen. Vi har valgt å male fjelltopper på vårt barnerom i tre ulike farger. Men her velger du selv hvor mange fjell og farger du ønsker. Tips er å tegne mønsteret på et papir i forkant.
male barnerom

Maskering

Nå skal du begynne på forme selve mønsteret med maskeringstape. Husk å være veldig nøye når du legger tapen, heller ta opp igjen enn å få en dårlig fjelltopp. Husk å legg rette linjer uten luftlommer så malingen ikke kommer under. Maskeringen av mønsteret er halve jobben for å få et perfekt resultat. Ønsker du snø på fjellene må du maskere denne delen også.
male mønster barnerom
Et tips er å male en lysere farge på fjellene i bakgrunnen for å skape mer dybde i motivet på veggen.

Male fjelltopp

Nå kan du sette i gang med å male fjellene i fargene du har valgt. Vi anbefaler minimum to strøk for å få en dekkene farge. Du kan velge å maskere og male det fremste fjellet først eller starte med det bakerste.

Nye fjell

For hvert fjell maskerer du langs kantene i rette og pene linjer og husk at det ikke skal være noen luftlommer men ligger godt inntil veggen. Da får du lekre fjelltopper. Mellom hvert fjell må du vente ca. 2 timer før du kan begynne på neste strøk.
male barnerom

Interiør

Når du er ferdig kan du innrede med fint interiør som passer inn. Gjenbruk gjerne noen av fargene på veggen du har malt i resten av rommet som gir en rød tråd.
interiør barnerom