Male med metallmaling

Vi liker morsomme produkter, og Bengalack er en favoritt. Metallmalingen kan brukes på det meste, og den sitter som støpt. Her har vi gitt fire tolix-lignende stoler en makeover fra kjedelig grått til deilige farger fra fargekartet Ny Norsk Flora.

metallmaling

I mange år har Bengalack beskyttet og fornyet gjerder og portstolper, sykler og jernkonstruksjoner, og ikke minst møbler i metall. Fordi lakken er robust og værbestandig verner den mot slitasje og rust, men den kan også brukes inne. I våre butikker kan den blandes i de fleste farger slik at du raskt og enkelt kan fornye nesten hva som helst i din favorittfarge.

Male møbel

Vi har funnet frem noen gamle metallstoler som trengte en fornyelse. Med farger fra fargekartet Ny Norsk Flora har stolene fått nytt liv. Fargene Marikåpe FR1321, Fiol FR1322, og Valmuesøster FR1101 er nøytrale nyanser som har fått den sterke fargen Potentilla FR1319 som et fint motspill.

Male detaljer

Potter, krukker, verktøy og så videre, ja det meste kan fornyes. Her har vi malt en betongpotte i fargen Potentilla. Bengalack er lett å påføre og flyter fint ut, slik at det ikke dannes skjolder etter penselen. For best resultat bør overflaten vaskes, være tørr og fri for fett. Gulvet er malt i superblank Trestjerner maling for gulv, i fargen Stemor FR1323. En vakker og lys farge som gir et lyst og elegant uttrykk.

Slik gjør du det

1. Fjern løse partikler og evt rust med en stålbørste.

2. Vask flatene med rødsprit, slik at det er helt rent, fri for fett og løse partikler.

3. Når flatene er tørre, påfør metallgrunning på bart metall. Metallgrunningen skaper god vedheft, og gir god binding mellom toppstrøket og underlaget. (Ønsker du et silkematt utseende kan denne grunningen også benyttes som toppstrøk. Påregn da tre strøk). Metallgrunningen fås i både spray og lakk.

4. Påfør deretter Quick Bengalack. Er underlaget utsatt for rust, kan egen lakk for ekstra god rustbeskyttelse benyttes. Andre flater som ikke er utsatt for rust, benyttes Quick Bengalack Universallakk, som fås i spray og lakk i alle farger.

Quick Bengalack Universallakk

Benyttes innvendig og utvendig som dekkstrøk på metall, tre og hardplast. Benyttes på landbruksredskaper, jernkonstruksjoner, maskiner, portstolper, gjerder/hegn, sykler, møbler, innredninger o.l. Overmalbar etter ca. 5 timer, og brukstørr etter min. 10 timer. Universallakken er blank, men hvit og sort kan fås i silkematt.

Quick Spraylakk

Du kan også spraymale møblene dine, det går enda fortere. Spraymaling kommer i 30 flotte ferdigfarger, i blank og silkematt finish til bruk på jern, metall, hardplast og tre. Produktet kan benyttes på nytt ubehandlet, og tidligere malte/lakkede flater inne og ute. Ubehandlede flater grunnes med Quick Universalgrunning. Bart metall grunnes med Quick Bengalack Metallgrunning. Ca 1 time tørketid.

Video