Hvordan lakke gulv

Vi viser deg hvordan du enkelt lakkerer gulv og trapp, og hvilke produkter du bør velge.

Video

Det er både enklere, billigere og mer miljøvennlig å ta vare på gulvet ditt fremfor for å kjøpe nytt. Og du kan faktisk fornye gulvet ditt uten å bruke krefter eller penger på å slipe gulvet.

Produktnyheten TreStjerner Gulvlakk Color er en ny type gulvbehandling som gir nytt liv til alle gulv. Dette er en transparent gulvlakk som kan fargesettes i mange ulike toner, og du kan lysne eller endre fargen på laminat eller lakkerte gulv. Dersom du først har slipt ned gulvet, er lakken også ypperlig til fargesetting av nedslipte gulv.

I videoen øverst i artikkelen kan du se hvordan du enkelt lakker dine gulv selv, eller du kan lese vår ekspertguide til lakking av gulv her: 

Steg 1: Forberedelser og vask av gulv

Uansett hva du skal male eller overflatebehandle, er det alltid viktig å gjøre et godt forarbeid. Start med å støvsuge, og deretter vaske gulvet med Trestjerners gulvrens. Følg blandeanvisningen på flasken, og lag deg en vaskebøtte. Vask med en ren mikrofiberklut eller vaskemopp. Unngå å bruke for mye vann på gulvet ditt. 

Har du en lakkert gulvflate eller laminatguv du skal behandle, må du nå mattslipe med pussepapir nummer 150 til 180. Bruk forlengerskaft med slipebrett eller slipemaskin for jevn og grundig sliping. Du trenger bare slipe lett i overflaten, for å bruke Trestjerner Gulvlakk Color trenger du ikke å slipe deg ned til bart treverk. 

Støvsug og tørk over gulvet etter sliping. Masker lister og veggflater. 

 

Steg 2: Lakk gulvet

Velg hvilken lakk du skal bruke og rør godt om i spannet før bruk. I denne guiden har vi valgt å bruke Trestjerner Gulvlakk Color.

TreStjerner Gulvlakk finnes i ulike glansgrader, slik at du kan finne det som passer deg og ditt hjem. Matt for deg som vil holde det mest mulig naturlig, elegant silkematt eller halvblank for deg som liker at gulvet skinner noe, og blank for deg som vil ha et mest mulig skinnende resultat på gulv eller trapp. TreStjerner Gulvlakk er slitesterke lakker i alle glansgrader, og finnes som TreStjerner Gulvmatt og TreStjerner Gulvlakk vannbasert.

Hell lakken du ønsker å bruke i en egnet bøtte, og påfør med Jordan fin rull for glatte flater. Etterstryk med en gulvlakkpensel. Bruk forlengerskaft på hele prosessen slik at du får et jevnt lag med lakk, og samtidig en god arbeidsstilling.

Bruk en vanlig pensel for å påføre lakk langs vegger. Ta max 40 cm bredde per felt du lakker, før du etterstryker med en gulvlakkpensel. Rull neste felt inntil det andre, og etterstyr over forrige felt. Slik fortsetter du i hele rommet som skal lakkes.

Påfør i alt to tynne strøk med lakk over hele gulvet. Sørg for god luftsirkulasjon i rommet for optimal tørk. 

Trestjerner Gulvlakk Color er overlakkbar etter minimum 8 timer. Og tåler forsiktig bruk etter ca. 10 timer. Les tørketiden nøye på spannet til produkter du ønsker å bruke.

Som ekstra beskyttelse til dine gulv kan du påføre 1 strøk med klar lakk på toppen.

Foto og video: Trestjerner

Utstyr til å lakke gulv