Lag din egen sengegavl

Sengegavlen er den perfekte detaljen som gjør soverommet personlig og skaper den rette stemningen. Vi viser deg noen eksempler på hvordan du kan lage den selv.

Skap din egen stil på soverommet med en sengegavl du enkelt og raskt lager selv. Det behøver ikke koste all verden, du kommer langt med litt maling, noen tekstiler, eller rett og slett bruke noen gamle planker eller en enkel eikeplate.

Male eller beise sengegavl

Med en skvett interiørmaling eller beis, kan du raskt gjøre om en gammel dør til den flotteste sengegavlen. Ønsker du å male, bør den først pusses, skrapes og deretter vaskes godt. Påfør Baronesse Heftgrunn før du maler døren med to strøk Baronesse Flyt. Har du pusset helt ned til treverket må du bruke Baronesse Sperregrunn før du maler toppstrøket, slik at du ikke får kvistgjennomslag. Ønsker du et beiset utseende, må all gammel maling først pusses bort før du kan beise. Døren festes på veggen med egnet oppheng, den kan da enkelt hektes av om du senere ønsker å male den i en annen farge. Husk at du må ikke ha en dør, du kan også male en sengegavl i den formen du ønsker - rett på veggen. Utrolig fort gjort, og veldig enkelt!

Seng med blå sengegavl.
Ta en titt i boden, kjelleren eller garasjen. Nå kan du få bruk for de plankene som ble til overs etter siste snekringsprosjekt. Her kan du fint blande både brede, smale, korte og lange bord - det vil bare gi sengegavlen et personlig og spennende uttrykk.
Sengegavl i brunt tre.
Har du ingen planker liggende? Hva med å ta en tur i fjæra og samle drivved? Mulighetene er mange!

Sengegavl med stoff

En enkel måte å lage sengegavl på, er å kle en plate med tekstil. En mdf-plate eller sponplate er godt egnet til dette. Legger du skumgummi under tekstilet, får du en myk polstret utgave av sengegavlen – som også gjør det mer behagelig å sitte i sengen. Bruk en stiftemaskin og fest tekstilet rundt platen. Har du noen gamle tekstiler liggende er det bare å hente de frem og gi det nytt liv.

 

Sengegavl i grønt stoff.
Rette linjer, buede former? Lag den formen du selv ønsker, her er det kun fantasien som stopper deg.
Sengegavl i beige stoff.
Kanskje du har noen rester hjemme eller et gammelt sengeteppe ?