Redesign lampe

Har du tenkt at metallboksene kan redesignes til lamper ? Vi viser deg hvordan du kan gjenbruke gamle metallbokser til å bli små leselamper på barnerom eller kontor med spraymaling.

Video

Dette trenger du

 • Hansker
 • Mettallboks
 • Spiker
 • Hammer
 • Metallstang
 • Rengjøringsmiddel
 • Klut
 • Maske/beskyttelse
 • Maskeringstape
 • Spraymaling grunning
 • Spraymaling effekt
 • Spraymaling farger
Scanox Quick Bengalack Spray

Quick Bengalack Spray

Quick Bengalack Universal spray er det ideelle valget når du vil redesigne og fornye ting raskt og enkelt. Den er spesielt egnet for gjenstander med krinker og kroker der pensel ikke kommer til. Med spray kan du velge mellom mange tidsriktige og populære farger. Brukes på metall, tre og hardplast, alt i fra interiørdetaljer til møbler, verktøy, leker og hageredskaper. Mulighetene er mange! Overmalbar på ca 5 min. Alt kan fornyes!

0,4 liter
179,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
448,- pr. liter

Vask

Det første du må gjøre er å vaske metallboksen du skal spraye. Hvis du spraymaler på en skitten eller støvete overflate vil dette bli synlig på det ferdige resultatet. Vi anbefaler Jotun Spesialvask før maling, den er rask og enkel å bruke.
redesign lampe

Effekt

For å skape en ekstra effekt på mønsteret har vi valgt å bruke effektspray i kobber metallic. Spray hele boksen for å legge grunnlaget til fargen som vises i stripene når mønsteret kommer på plass. Men her velger du den fargen som passer det best.
spraymaling effektspray

Mønster

Nå formes mønsteret som du ønsker på lampen. Legg maskeringstape i tynne striper rundt metallboksen. Husk at det ikke må være noen luftlommer hvor malingen kan trenge igjennom i tapen.
redesign lampe

Spray farge

Nå sprayer du fargen som skal være på lampen. Hold 20 – 30 cm avstand fra det du sprayer og spray tynne strøk. Spray heller 4-5 tynne strøk, enn kun 1 strøk. Da risikerer du drypp og rennemerker. Du får også en fyldigere farge vet flere tynne strøk. Etter noen minutter fjerner du maskeringstapen og lar den tørke. Vi har valg fargen Core silkematt.
spraymaling lampe

Forme lampen

Nå skal lampen begynne å ta form. Finn frem støpselet til lyspæren og legg det på bunnen av metallboksen. Så finner du frem en penn og tegner rundt støpselet for å lage hullet som skal passe til støpselet. Bruk en rett skrutrekker og spiker til å slå ut hullet på toppen.
redesign lampe

Spikerhull

Videre markerer du to hull på siden av metallboksen og slå ut med en spiker og hammer. Så lager du fester med en skrue og mutter som stativet til lampen kan festes i. Se video.
redesign lampe

Stativ

Nå skal du lage stativet som lampen skal stå på. Finn frem en metallstang og bøy den i formen som vist på video, slik at den kan festes rundt skruene på begge sider av lampen. Videre lager du en stødig formasjon som lampen kan stå på. Se video. Vi har sprayet stativet i samme farge som mønsteret i etterkant.
redesign lampe

Lampe

Nå kan du feste støpselet i lampen og tenne lyset på kontoret eller barnerommet.
spraymaling lampe