Dyremønster barnestol

Har du lyst til å sette et personlig preg på barnerommet, vi har malt om noen søte barnestoler med dyremønster i ulike farger. Finn frem gamle stoler som ikke brukes og gi de nytt liv.

barnestoler mønster

Dette trenger du:

  • Barnestol
  • Blyant
  • Maling
  • Pensel
Når du skal male er det lurt å tegne mønsteret du ønsker på et papir for å teste hvilket dyr du skal male. Husk når du starter med malingen er det ingen vei tilbake. Bruk en blyant å tegn omrisset av figuren på stolen så du kan følge linjene med malingen, dette forsvinner etter noen strøk.

Påføre maling

Vi har brukt Trestjerners gulvmaling for at mønsteret skal holde lengre. Dette er en mer slitesterk maling som passer perfekt for barnestoler med mye aktivitet. Start med å male omrisset av figuren du har valgt, så størrelsen blir riktig. Fargen vi har brukt er Dijon -1180 fra Jotun.
mønster barnestol
Husk at malingen må tørke mellom hvert strøk, for å få en pen overflate. Bruk en liten pensel i kanten, men en bred på midten for å få jevne strøk.

Mønster

Etter å ha malt det gule omrisset i midten starter du på grunnfargen til løvemanken rundt. Bruk en mindre pensel for å komme til de små områdene.
mønster barnestol

Male løvemanken

For å skape strukturen og fargene i løvemanken påfører du den mørkebrune fargen i ulike striper. Mal kantene i stripene før du fyller de med en bredere pensel.
løvemønster

Dyremønster

Gå over de siste detaljene for å få den perfekte finishen. Nå har du en unik barnestol som også er gøy å leke med. Vi har malt flere stoler med ulike mønstre, som kan stå sammen.
dyremønster