Slik fikser du gulvet ditt

Har du vært uheldig å fått et hakk i parketten, eller sølt kaffe på gulvteppet ditt? Det finnes mange tips og triks for å reparere småskader i gulvet ditt. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du tar vare på gulvet ditt.

Fyll hull og sprekker i parketten

Video

Lær hvordan du fikser småskader i parketten din

Liberon Reperasjonsvoks brukes til å fylle mindre hull og sprekker på voksede, malte eller lakkerte overflater. Produktet kommer i mange farger, deriblant S0502-Y, som mange ferdigmalte lister og dører blir levert i fra fabrikk. Den er derfor perfekt til å dekke til blant annet spikerhull med. Produktet synker ikke og beholder overflaten sin, men anbefales ikke til store hull. Vær også obs på at dette er en myk voks som ikke stivner når den tørker, altså den vil ikke bli hard i overflaten.

Tips! Velg alltid en fargenyanse litt mørkere enn treverket, da vil reparasjonen bli mindre synlig. Varm produktet opp i hendene eller i en kopp med lunket vann. Når det er gjort, er det bare å gni voksen mot hullet eller sprekken som et slags viskelær. Er hullet litt dypere kan det være enklere å bryte av en bit å fylle hullet med. Avhengig av størrelsen på skaden kan du enten jevne det ut med fingeren eller bruke en sparkel for større sprekker og hull. Overskytende voks fjernes med spesialstålull nr 0000 fuktet i møbelrens, som er skånsom mot underlaget (f.eks. Liberon Møbelrens). Deretter tørkes overflaten tørr med en ren klut.

Fjerne flekker fra vegg-til-vegg teppe

Video

Vi viser hvordan tar vare på gulvteppene dine

Tepper som blir produsert idag tåler mye skitt og slitasje, de fleste er også veldig vaskbare. Noen tepper har tilogmed livstidsgaranti mot flekker, som vegg-til-vegg teppene fra Smartstrand. I videoen har vi brukt et teppe som heter Smartstrand Lounge 451, dette har også livstidsgaranti, som i tillegg inkluderer flekker og lukt fra uhell etter kjæledyr. Teppet er laget av organisk materiale og 63% polyester. Det er resirkulerbart til nye tepper.

Og skulle en flekk eller vond lukt på teppet oppstå trenger du kun en mikrofiberklut og lunket vann. Gni kluten godt på teppet og la det tørke.

Hvis du ikke har et Smartstrand teppe, sjekk om din lokale Fargerike butikk har en tepperensmaskin du kan leie.

solbarsirup i teppe

Fjern glippe mellom skjøtene på laminatgulv

Video

Så enkelt fjernes glipper i laminatgulvet ditt

Glipper i endeskjøter kan repareres ved å legge trelim i skjøten og slå bordene sammen ved hjelp av en hammer. Start med å feste dobbeltsidig tape på en trekloss som vist i videoen, og hamre til glippen mellom skjøtene er borte. Vi anbefaler at du holder godt på toppen av klossen når du hamrer.

Vær også oppmerksom på at en for kraftig tape oppå et lakkert børstet parkettgulv, kan gi lakkskader. Hvis du er redd for lakken på gulvet ditt, kan du også bruke ett slagjern fra Absolutt i kombinasjon med en hammer.