Hvordan lakkere gulvet?

Både furugulv og parketter blir slitt med tiden. Verken riper, hakk og nedslitt gulv er pent eller lett å rengjøre. Men du trenger ikke fornye gulvet av den grunn. Men forny med lakk og gulvet er så godt som nytt.

gdg

Vi veileder deg for hvordan du skal gå frem når du skal lakkere gulv. Våre ansatte i Fargerike hjelper deg å velge riktig lakk til gulvet ditt.

Før du starter må du ta en vurdering av om gulvet må slipes eller om det kun trengs en runde med gulv rens. Dersom du ønsker en ny farge eller nytt uttrykk anbefaler vi å pusse det ned. Dersom det har hakk og skader anbefaler vi å gå grundig til verks å slipe det det ned. La håndverker gjøre jobben eller lei en slipemaskin og gjør jobben selv. Dersom gulvet er i god stand holder det med en runde gulv rens.


TreStjerner Gulvlakk Vannbasert anvendes på tre-, parkettgulv og kork. Den er slitesterk, tørker hurtig og luktsvak. TreStjerner Gulvlakk Vannbasert gir et lyst utseende på lyse tresorter og en fin glød på mørke tresorter.
TreStjerner Gulvlakk Vannbasert kan anvendes på tidligere lakkerte, oljede og lutede flater.
Fås i silkematt og halvblank.

Dette trenger du:

  • TreStjerner Lakk
  • Lakkpensel
  • Lakkrulle
  • Rullebrett
  • Rørepinne
  • Microfiberklut

Steg 1

Rens gulvet med TreStjerner Gulvrens. Start alltid med å rense gulvet slik at smuss og skitt ikke blir slipt ned i gulvet. På den måten unngår du at lakken flasser av også. Dersom du ikke bruker Trestjerners så bruk samme type serie som lakken du har valgt.

Steg 2

Er gulvet tidligere behandlet, må du vurdere om gulvet må slipes helt ned, eller om det holder å matt slipe det. En god slipemaskin gjør jobben lettere og kan leies hos fargehandlere. Støvsuge godt og tørk over med mikrofiberklut.

Steg 3

Før du skal starte å påføre lakken må alt slipestøvet være borte. Støvsuge godt spesielt i kanter og hjørner og tørk over med mikrofiberklut for å være på den sikre siden.

Steg 4

Påfør lakken langs listene. Hell lakken ut på et mindre område på gulvet. Fordel lakken i gulvbordenes retning. Bruk en bred lakkpensel eller en rulle.

Lakkere gulv