Velge farge

Det finnes utrolig mange farger å velge mellom når du skal pusse opp et rom eller kanskje hele huset. Husk å velg farger som passer til din personlighet og skaper ditt hjem.

Hva skal fargen passe sammen med?

Start med å lage en god oversikt over hvilke farger du allerede har i rommet på interiør, tekstiler, eller farger på møblene. Finn ut hvilke farger den nye veggfargen skal passe sammen med. Lag deg en totaloversikt over prosjektet og sett fargene sammen ved hjelp av fargeprøver, tekstiler eller interiørbilder fra et blad.

Stemning

Hvilken type stemning skal rommet eller huset skape lunt, varmt, moderne, klassisk eller elegant? Bruk vår kategori med inspirasjon til ulike rom for å finne ut hva du liker.

 

Moodboard

Her har vi startet på et moodboard til et rom som skal ha Mynte som hovedfarge, sammen med lysere nyanser og en tapet som matcher kombinasjonene. Dette er en god måte å visualisere hvordan fargene vil se ut sammen.
Husk at fargen også skal passe sammen med nyanser i de tilstøtende rommene.

Finn din farge

Vi har over 3000 farger i ulike nyanser fra blå, grønn, nude, terrakotta eller beige, for å nevne noen. Finn de fargene du liker og begynn oppussingsprosjektet.
Farger
farger
Husk at du også kan bestille fargeprøve rett hjem for å se fargen i rommet du skal male.

Fargevelger

Har du for eksempel valgt fargen Serengeti, vil vår fargevelger anbefale andre kombinasjoner som passer sammen med hovedfargen. Du kan videre bla deg igjennom ulike fargekart som har samlinger av farger i myke nyanser, nøytrale eller trendfarger.
Farger
farge

Fargekombinasjoner

Skal du ha flere farger og kombinasjoner til et større prosjekt har vi noen gode tips for å skape trygge eller spennende kombinasjoner.

Komplementærfarger

Farger som ligger rett ovenfor hverandre i en fargesirkel og utfyller hverandre godt, kalles komplementærfarger. De fremhever detaljer og forsterker kontraster i rommet. Eks: blått mot orange.

Ton-i-ton

Dette er en trygg og enkel måte å fargesette rommet på. Farger som går ton-i-ton tar utgangspunkt i en enkelt farge på fargesirkelen og bruker toner av denne i varierende fargenyanser. Ton-i-ton har fellesnevneren kulørtonen (sterkheten) eller farge som er i samme fargefamilie. 

Finn flere fargekombinasjoner