markise uterom

Terrassemarkise til uterommet

Terrassemarkisen er en av de mest anvendelige alternativene for utvendig solskjerming. De er allsidig i bruk og beskytter samtidig godt mot solen. Med en markise får du en lun og sosial plass til familie og venner.

Ofte monteres en terrassemarkise i sammenheng med en uteplass, som er i tilknytning til boligen. Da får du en forlengelse av huset og et nytt «rom ute». Når du da skal velge riktig type duk, funksjoner og tilleggsutstyr er det viktig å tenke over hvordan markisen skal brukes – gjennom flere årstider. Vi gir deg noen tips og råd til hvordan du skal finne markisen som passer dine behov.

NB: Terrassemarkiser får du kjøpt våre mange Fargerike-butikker. Ta kontakt med din nærmeste butikk for å høre om utvalget.

Forlengelse av huset

På vår og høst kan det være bra med funksjoner som skaper ly og skjerming, som for eksempel roll-down i front av markisen. Dette er en innbygget duk som rulles ned i front av markisen, som både er praktisk ved lav sol og for å skape le fra vind. I tillegg er gradjustering en smart egenskap å ha på en terrassemarkise, dette er inkludert* i prisen på markiser fra Royal®. Denne funksjonen gjør det mulig å endre vinkel på terrassemarkisen. Har du selskap, og trenger økt ståhøyde, kan du justere markisen i en rett vinkel ut fra veggen. I andre tilfeller, hvor du ønsker å skjerme for en lavere sol eller ønsker mer skjerming, kan du øke vinkeljusteringen av markisen.

markise terrasse

Markisens funksjon

Uterommet med en terrassemarkise kan brukes til hvile, selskap, solskjerming og som forlengelse av huset. Derfor er det viktig å tenke over hvordan du skal bruke uteplassen før du bestemmer deg for størrelse, plassering, farger og funksjoner. Skal den skape et lunt oppholdsrom, beskytte for vær eller skjerme for solen? Våre butikker hjelper deg gjerne med å skape ditt uterom og finne riktig type solskjerming til ditt behov.

utvendig solskjerming

Farger og mønstre

Markiseduken kommer i over 200 ulike farger og mønstre, i tillegg kan du også velge farger på markisearmer og skrog. Noe som gir deg muligheten til å matche, mikse og sette ditt personlige preg på solskjermingen. Det å skape en helhetlig fargepalett til uterommet er like viktig som inne.

Skroget på en markise kan lakkeres i egen farge, eller du kan velge mellom grå, hvit eller sort. Du kan leke deg med forskjellig fargetting, som en ton-i-ton farge eller en kontrastfarge som bryter med omgivelsene. Mange av markisestoffene har unike strukturer, farger eller kombinasjoner av nyanser – slik at du kan velge noe som skaper perfekt uterom for din stil og behov.

farger solskjerming

Moodboard

Kontraster eller myke overganger? Omgivelsene våre ute fargesettes i større grad en tidligere. Det å bygge en fargepalett for uterommet er like viktig som inne. Vi ser mer fargebruk på fasaden og tekstilene til uterommet. 

Et moodboard gir et visuelt uttrykk over hvordan farger og tekstiler kombineres sammen. Prøv deg frem med å lage moodboard til ditt uterom.

markise

Smarte løsninger

Du kan kombinere en markise med en rekke ulike smarte og effektive tilleggsfunksjoner. Med en liten og nett ristesensor montert i front av markisen, er du sikker på at markisen automatisk trekker seg inn hvis vind og vær ikke tillater den å være ute. Sol- og temperatursensorer er også effektive, så er du sikker på at du alltid har en krok med skygge på varme sommerdager. 

Markisen din kan bli enda smartere ved å kombinere den med en Somfy Tahoma. Da kan du koble markisen din sammen med en rekke andre digitale løsninger – fra talestyring til Sonos høyttalere til Hue-lys. Du kan forhåndsprogrammere settinger som «grill party» eller «kveldsstemning», så vil markisen og andre smarte løsninger som lys, lyd (og mer!) sammen skape akkurat den stemningen du ønsker! I tillegg kan du koble markisen sammen med en rekke ulike sensorer, app’er og styre den via smarttelefonen eller koble den til en stemmestyrt assistent og si «Google! Gi meg skygge» og markisen går ut! Det er mange muligheter for å gi ditt uterom akkurat det uttrykket du har drømt om.

markise terrasse

Farger til uterommet

Vi heier på gode fargevalg og kreativitet til uterommet. Se helheten sammen med fasadefargen og markisen du velger. Det er en stor flate som skal kombineres med tekstiler, møbler og interiør ute. En mørk markise kan skape en kontrast hvis du har en lys fasadefarge og fremheve fargerike detaljer på resten av uterommet.

Men er du glad i farger og velger en kontrastfarge, kan resten av uterommet nøytraliseres og markisen kan bli et interiørelement. Vi har over 200 farger som kan gjøre markisen spennende og matcher uterommet ditt.

farger uterom

Solbeskyttelse

Fordelene med å kjøpe en norskprodusert markise er at den er designet for norske forhold. Alle våre markiser kommer med Dyneema-bånd i armene, fibrene er utrolig sterke og 15 ganger sterkere enn stål. Noe som gjør at markisen tåler kraftige vindkast.

I tillegg er alle våre markiseduker utviklet for å tåle sterke solstråler, alle våre duker filtrerer bort helsefarlig solstråling. Dukene beskytter også mot UV-stråling, og avhengig av farge, filtrerer den bort 90-98 % av UV-strålingen. For å forhindre smuss er våre markiseduker overflatebehandlet med nanometriske partikler, for å lage en hinne som er smussavvisende. Med regelmessig vask, vil du ha en markise som ser flott og ren ut, år etter år.

Som du skjønner, så er det veldig mange valgmuligheter, tillegg og bruksområder for en terrassemarkise levert fra Royal®. Markisene kan enkelt tilpasses dine ønsker og dine behov – sammen skaper vi ditt perfekte uterom!

 

terrassemarkise