Gul sommerhytte

Sommerhytte

Sommerdrømmen er å liste seg stille på sokker i en gryende morgentime. Sitte på trappa med kaffekoppen og byavisen som du ikke har tenkt å lese. Kjenne sola varme og verden våkne. Tenke at man er heldig som har tilgang på hytte.

Før var hytta til jakt eller en seter til å overnatte. Ingen hadde tid til forlystelser av det late slaget, men etter krigen skjedde det noe. Da dukket det opp små feriesteder i hele landet, på fjellet, ved sjøen og i skogen.     

Fotograf: Per Erik Jæger Stylist: Siv Brenna

Trapp

Før var hytta til jakt eller en seter til å overnatte. Ingen hadde tid til forlystelser av det late slaget, men etter krigen skjedde det noe. Da dukket det opp små feriesteder i hele landet, på fjellet, ved sjøen og i skogen.
Gul hytte med blå trapp

Sommerstuen

Denne nydelige hytta er lik mange i sitt slag, og representerer et vakkert smutthull fra byens strev og mas. Det som likevel gjør den unik, er eiernes gode formsans og utallige tekstilmeter fra Frankrike. Bienvenue! Det beste fra to verdener; kjølige hvite og blå nyanser sammen med natur og beige. Som om norsk midtsommer møter en fyrrig spanjol. Sofa og stoler er innkjøpt på reiser i utlandet og teppet er kjøpt i Marokko.
Hvit stue i sommerhytte

Kjøkken

Et moderne kjøkken med shakerdører, kan tøffes opp med hvite subway-fliser og brune detaljer. Integrert ventilator gjør arbeidssonen mer behagelig og de visuelle linjene renere. Hytta, som soler seg i junidagen, ser kjent og norsk ut, og fargene er hentet fra den skandinaviske paletten.
Hvitt kjøkken i sommerhytte.

Soverom

Vi kler oss forskjellig til et møte på jobben og et kaffebesøk på terrassen. Vi speiler den vi sitter overfor og det er i menneskets natur å tilpasse seg flokken. På samme måte kan man kle et soverom om man ønsker å gjøre ekstra stas på overnattingsgjesten. Tips! Kjølige farger i sengetøy og gulv gir en behagelig svalhet og er lekkert mot lune, beige tekstiler, som i dette rommet er gardinen.
Lyst soverom sommerhytte

Gjesterommet

Når tante Viviann kommer, som syr bunader og forstår seg på jobben bak et skikkelig håndarbeide – da får det heklede teppet fra Marokko sin naturlige plass. Utsøkte små masker i et intrikat mønster som vitner om timevis med innsats. Du vet at gjesten din vil stryke hånden over og vite eksakt hvilket smykke teppet er. Mens vennene fra byen vil strekke seg fornøyd ut på den nyredde sengen der hotellputene ligger i duvende lag med nyanser av sjø og sommer. Det er gøy å ta utfordringen: Hvem kommer på besøk? Stram eleganse mot det yndige feminine, eller maskulint og mørkt?
Gjesterom sommerhytte

Soverom

Det skal ikke mye til. Kanskje bare et putetrekk eller et magasin du vet gjesten vil like. En bukett nyperoser og et ekstra pledd til frysepinnen? Som gjest ville jeg følt meg sett og verdsatt. Og som vert er halve jobben gjort. Her føler folk seg velkommen.
Seng i sommerhytte