Tropisk fargeglede på Tjuvholmen

Bli med inn i en fargesterk leilighet i Oslo som byr på feriestemning året rundt.

Leilighet Tjuvholmen farger
Interiørkonsulent: Eva Belsby, Fargerike Colibri i Drammen 
Styling: Linda Elmin
Fotograf: Anette Nordstrøm
Tekst: Gro Englund Børresen

Et mesterverk i fargeglede!

Da malerne åpnet spannene med veggmaling, var de sikre på at det hadde skjedd en feil.

– Men nei, da. Fargen var helt riktig den, og skulle benyttes rund baut!

Interiørkonsulent Eva hadde allerede kjennskap til eieren, og var sikker i sin sak.

– Noen mennesker er ikke nedtonet beige eller lysegrå, og eieren av denne leiligheten er en veldig fargerik og tøff person. Klart det skal gjenspeile seg i omgivelsene! 

Og selv om gule balkongstoler, grønne vegger og rødt tak høres ut som et sirkus, er denne leiligheten nydelig balansert med akkurat riktig mengde fargeglede og mønstre. 

Leilighet farger

Carina synes den bolde veggfargen var helt rå!

– Den har alle kvalitetene jeg liker, og gir meg både sommer- og feriefølelse. Fargesammensetningen
og mønstrene på putene er herlige og minner om ferieturer til Bali.

Farger leilighet Tjuvholmen

Det brune sisalteppet toner ned uttrykket noe, og gir et rolig, nesten klassisk uttrykk. Til fest og glade dager bytter Carina ut det brune stråteppet med et rundt, – som er i masse farger og matcher putene. 

Inspirert av kunsten

Et digert skibilde satt fargepaletten i en standard hvit og nyinnkjøpt leilighet på Tjuvholmen. Både interiørkonsulent Eva og eieren Carina var skjønt enige. Hvite vegger ble rett og slett for tamt når man nærmest har farger og glede i blodet!

– Da Carina skulle komme og se på fargene jeg hadde plukket ut, møtte hun i en jakke i nesten samme farge. Det måtte jo bare bli bra, ler Eva Belsby. Interiørkonsulent i Fargerike og godt fornøyd med både resultatet og samarbeidet med eieren. 

Farger leilighet Tjuvholmen

Det store skibildet «Happy Hour», malt av Eric Ness Christiansen, går nesten fra vegg til tak, og inspirerte til de deilige fargene i den nye leiligheten. Bildet “Blind love” malte den samme kunstneren spesielt til eieren etter at leiligheten var ferdig fargesatt. Denne gangen var det han som ble inspirert av fargene på vegger og puter.

Farger leilighet

Tapetet på soverommet skaper helhet og drar fargene godt sammen. Et hvitt tak føltes rett og slett litt tamt ut, så veggfargen i soverommet ble toneangivende også her. Hvite karmer og dører virker som fargeskiller, og lager ro og rene linjer mot sjøutsikten. 

Tapet farge soverom

Leiligheten på 50 m2 har skyvedør til soverommet, og den helhetlige fargesettingen gjør at leiligheten ser både større og mer spennende ut. Tapetet og lampen gjør at soverommet nærmest fremstår som et lite kunstprosjekt i det hele.

Farger kjøkken leilighet

Det hvite kjøkkenet blir straks mer spennende omringet av den blågrønne veggfargen som finnes i hele leiligheten. Store, grønne planter sender tankene i retning av tropiske øyer. 

Det er gøyere å bo her!

Leiligheten ble først kjøpt som feriebolig, men eieren oppdaget straks at Oslo var en by etter hennes hjerte og flyttet postadresse. Nær sjøen og omgitt av farger inspirert fra reiser til mer tropiske strøk, føler hun seg som å være på ferie hjemme. – Farger gjør noe med meg! Det er rett og slett gøyere å bo her!

Leilighet balkong farger

Utsikten til treningsapparat og skatehallen i Skur 13 passer den treningsglade eieren godt. – Oslotreet i Trettenparken lyser inn til meg og reflekterer vakkert i vannet. Jeg føler at det er litt mitt tre! 

Leilighet balkong farger

Graffitiveggen på Filipstadkaia setter stemning på uterommet. De gule stolene og bordet er lakkert med Signalgul Quick Bengalack spray, og den flotte sitronen på toppen er malt av Linda Elmin med farger fra Fargerike. Er du ikke av den kunstneriske sorten, kan du likevel kopiere stilen med en spisebrikke i plast. 

Farger balkong leilighet

Det lille blå cafésettet har fått en lett runde med pussepapir og en rask oppfrisker med Marineblå Quick Bengalack spray. Fargen forsterker det maritime og den fantastiske beliggenheten til sjøen.

Farger og materialer brukt i leiligheten: 

Soverom

Farge tak: Very Berry FR2524Baronesse Fløyel 05

Tapet: Pimalai YF2301 hos Fargerike

Farge list/vindu: Perfekt Hvit FR1400Baronesse Flyt 35

Stue

Farge vegg: Fossefall FR1162Baronesse Fløyel 05

Mønstrede puter: PT Maharaja Collection (stoffserie) hos Fargerike

Ensfargede puter: Jacobsdal hos Fargerike

Ute

Gule bord: Quick Bengalack spray – Signal Gul

Blå bord: Quick Bengalack spray – Marineblå

Få hjelp av en interiørkonsulent hos Fargerike

Interiørkonsulent Eva Belsby fra Fargerike Colibri i Drammen, har hjulpet til med den flotte leiligheten.

Vi i Fargerike har en rekke interiørkonsulenter over hele landet som kan hjelpe til med å skape ditt drømmehjem både inne og utvending. Les mer om tjenesten og hvilke tilbud som finnes i nærheten av deg her: