Compact Living

Bli med inn i den 23m2 store leiligheten, hvor hver krik og krok er utnyttet. En nøye utvalgt fargepalett gir rommene lys og karakter.

Nøytrale farger liten leilighet
Fotograf: Per Erik Jæger
Interiør og styling: Siv Brenne

Fargevalg er vesentlig i små rom. Store fargekontraster "stjeler" plass, så alt er holdt i duse toner i grått, blått og gulbeige. Blåfarger trekker seg gjerne tilbake, så de lyse blåfargene er godt egnet der plassen er liten. 

Taket på badet er malt i Støvete Blå FR11430. Det er den samme fargen som på kjøkkenveggen, og gir både en fin helhet og en leken overraskelse. Soverommet og stueveggene er eller holdt i en sval, lys beigefarge som harmonerer godt mot den sotede blå. 

Trofastheten til fargepaletten gir en åpen, delikat og ryddig leilighet, selv om den er liten. Å variere mellom fargene gir akkurat den nødvendige spenningen, og det lyse eikegulvet og bordet skaper varme og dynamikk. 

På kjøkkenet er det montert en smal benk på 40 cm som hviler på de veggmonterte skapene. Den danner en liten, men anvendelig plass for spising og lesing. Barkrakkene ble kjøpt på finn.no for en rimelig penge, og passer perfekt både i farge og størrelse.

Liten leilighet farger
Tips! Dobbel solskjerming fra Luxaflex er både dekorativt og smart.

Soverommet er liten, men har vindu og alt man ellers trenger. Et snedig skap, malt i en av badefargene, Støvete Blå FR1430, er montert over sengen for ekstra oppbevaring. Prikken over i-en er en stor lampe i eikefinér som henger som et smykke i taket.

Store stuevinduer slipper inn både sollys og nysgjerrige blikk, så screens fra Luxaflex begrenser både falming og innsyn. Screens siler lyset vakkert, og i soverommet er den supplert med en lystett rullegardin for deilig, mørklagte netter. 

Det er raus takhøyde i leiligheten, og perfekt plass til en lekker, gullfarget takpendel i stuen. Lampen bryter med resten av innredningen både i form og farge, men fungerer som en herlig kontrast, og er som et kunststykke i taket. 

Leilighet kjøkken stue

En sofa fra Ikea passer perfekt mellom det fastmonterte garderobeskapet og veggen. Nytt trekk i et lyst gråblått velourtekstil ble bestilt fra Bemz, og dermed fikk sofaen sitt helt egne særpreg. Det lyse eikebordet er akkurat passe smalt, høyt og oppbevaringsvennlig. Rammer, kjøkkengrep og leselampe i sort, gjør at interiøret får litt "edge" og ikke blir for feminint og søtt. 

Leilighet farge stue

Bildene over sofaen er plakater fra Desenio som er innrammet. Den runde puffen ved sofaen er fra The Sofa Company. Lignende bouclé-stoff fra Intag finner du hos Fargerike.

Leilighet farge stue

Det store skapet, som er malt i fargen Kakadue FR1052, skjuler et innebygget kjøleskap og masse, deilig oppbevaring. "Entréen" består ellers av den 70 cm lange veggen mellom inngangsdøren og kjøleskapet, og er innredet med en knaggrekke og speil.