Hjem med farger

Hvordan blir det når interiørkonsulenten hos Fargerike Ås og samboeren skal innrede felles bolig? Intet mindre enn perfekt.

Mørk, stor sofa og lime-gult bord i stue

Tina Marie Jensen har jobbet som interiørkonsulent for Fargerike Ås. Det var faktisk under utdannelsen som eksponeringsdesigner på Westerdals at hun traff sin samboer Ronny. Da er det kanskje ikke så rart at parets hjem er gjennomført ned til minste detalj.

– Ja, vi er begge opptatt av interiør, forteller Tina. – Det er positivt og ... ja, litt utfordrende, ler hun. – Vi er glade i farger og har alltid hatt med oss noen farger som er våre, når vi har flyttet de siste årene. Turkis er en av disse fargene vi alltid har tatt med oss videre. Denne gangen fant vi den riktige nyansen på Mr Perswall fototapet på kjøkkenet.

Jeg skannet inn en farge fra tapetet og tok den ut i en nyanse mørkere, slik at den ikke ble for søt. Pastell ville jeg ikke ha, smiler Tina. Den friske fargen kommer helt til sin rett over den hvitoljede benkeplaten i eik. – Det var det som skulle til for å bli kvitt den gule fargen, forteller Tina fornøyd. Eikekjøkkenet ble nytt med trestjerners halvblank i fargen Ren Hvit FR1050. Resten av kjøkkenet er malt i fargen Stockholm FR1020, som er en mykere farge enn ren hvit. Nesten alle veggene var i eggehvitt og har blitt malt i nye farger.

Tapet med skyline
Spisebord på kjøkken med blå hyller
Vekt på kjøkkenhylle

– Det skal synes at det er vi som bor her, forteller Tina. Hyllene på kjøkkenet har Ronny snekret til den første leiligheten deres, og siden har de vært med i tre hjem og har vært malt i X antall farger, bl.a. mokka og grå. Nå er den malt i hvitfargen Ren Hvit FR1050 og Samos blå fra Fargerike Ås sitt fargearkiv.

Når Tina reiser rundt på kundebesøk, er hun opptatt av at kundene skal bruke farger de både er glade i og blir glade av. Det er viktig at hjemmet kan gjenspeile dem som bor der. Et rom hun mener ofte går i glemmeboken, er soverommet. – Det er jo det viktigste rommet, sier hun og forklarer: – Det er det første du ser når du våkner, og det siste før du sovner. Her skal det være ro og orden, men det må jo ikke være lyst, man kan med fordel bruke mørkere farger. På sitt eget soverom har hun valgt et vakkert mønstret tapet, Metropolitan (Origin) fra Storeys.

På barnerommet er det den grønne veggen som er blikkfanget. Ronny, som er lysdesigner, fikk ideen til denne veggen da kan skulle lyssette rommet til parets sønn Kevin. Han har frest ut bokstavene på en MDF-plate som er malt i en frisk grønn farge, Gravensten FR1092. På baksiden har han festet en pleksiplate som gir et mykt og fint lys som fungerer perfekt som nattlys på et barnerom. Veggen bak er tapetsert i tapetet What a Hoot, 70516, som tar opp den friske grønnfargen. Den lille benken som har tilhørt Tinas mor, har fått en nytt strøk maling.

Putene i stuen er også håndsydd, men det er det stripete tapetet som tiltrekker seg
oppmerksomheten. – Noen ganger er det bra å gjøre noe utenfor de trygge rammene.
Man venner seg jo til det etter hvert, sier Tina og ler. Det var nemlig hun som valgte ut det spreke tapetet Quinta fra Borge til stueveggen. Ronny fikk sitt valg på kjøkkenet, så her er det lik fordeling. Heldigvis har paret samme gode smak. Tapetet har Tina lagt liggende, noe som gjør at veggen virker bredere og skaper en helt ny romfølelse. Også her har hun skannet fargen fra tapetet. Fargen 1050-Y er verken for påskegul eller for syrlig. Den friske fargen har hun overført til det gamle bordet som hun har kjøpt på et loppemarked for en slikk og ingenting.

– Dette er en glad farge. En farge man kanskje ikke forventer seg. Men hvorfor skal alt være så standard? Spør Tina med glimt i øyet. – Det er mange som tror at man ikke kan ha noe på en vegg med kraftig mønster, men jeg synes det gjør rommet mer spennende. Vi har valgt hvite rammer for å gjøre veggen lysere og få en kontrast til den mørke sofaen, avslutter Tina smilende. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, det er helt sikkert.

Dobbeltseng på soverom med gra tapet og brun lampe
Barnerom med grønne gardiner
Stue med stripete tapet og stor, mørk sofa