Grønn stue

Fargerikt mangfold

Rett bak Holmenkollhoppet ligger et koselig tun fra slutten av 1990-tallet hvor husene er malt i kanel, skifergrått og Beitobrunt med fjellgule karmer.

Bak en mosegrønn dør, bor Torhild med mann og to små barn. I et hus der hvert rom har fått en farge tilpasset rommets funksjon – og en dempet, lysegrønn tone er bakgrunn for en hel fargeskala. – Faren min er psykiater og allerede som liten snakket jeg mye med han om fargenes påvirkning på mennesker; fargepsykologi. Jeg har alltid hatt en spesiell interesse for farger og fargebruk. Farger skaper rom, så derfor er det viktig for meg å vite hva rommet skal brukes til før jeg beslutter materialer og farger. Det skal være et godt rom å bo og oppholde seg i, understreker Torhild, som til daglig jobber som kreativ leder i InHouse Group og Storeys, med tepper og tapeter.

Fargerik velkomst

Det første som møter IMPULS etter å ha gått opp skifertrappen og fulgt skiltene som er formet som Skiforeningens marka-skilt, er en stripete gang i omtrent alle farger som finnes; fra rød og burgunder, til grønn, brun, rosa og gul. Torhild forteller ivrig om det bevisste valget: - Gangen er et rom man bare går gjennom, en sone man ikke oppholder seg lenge i, så her kan man være så vågal som dette. For meg er det alltid deilig å komme hjem til dette rommet.
Grønn inngangsdør

Stripete gang

Gangen er også porten inn til resten av huset. Den stripete tapeten fra Eiffinger tar opp alle de andre fargene vi har brukt, både på utsiden av huset og i de forskjellige rommene på innsiden. Gjestetoalettet er også et lekent rom; her er både tak, vegger og lister malt i en gultone. Når du kommer videre inn til de andre rommene i huset ditt, der du skal bo og leve, bør du velge farger som gjør at det faktisk er godt å være der.
Stripete tapet gang

Grønt

Torhild tar oss videre med, inn i den duse, grønne stuen. En vegg er tapetsert med barnetegninger. Det lyse kjøkkenet står i en fin kontrast til den mørkegrønne sofaen. Brune lenestoler i skinn fra Slettvoll danner en ny kontrast i tekstilvalget til veluren i sofaen. Gulvteppet heter Ferdow og er fra InHouse, gulvet er Lyefjell parkett. På veggene henger fargesterke bilder av kunstneren Fazzino, som Torhild kom over i New York da hun studerte moteledelse. Nå har hun en liten samling av verkene hans.
Grønn stue med lyst parkett

Geometrisk

Rødt og grønt er en spennende kombinasjon Skjenk fra Superfront. En fornøyelig bruk av komplementærfarger!
Rød kommode

Gardiner

Gardiner og liftgardin er sydd i stoffet Aldeco Tutti Frutti (col.1 Colorfullness) fra Green Apple. Det lekre, geometriske printet kommer virkelig til sin rett i farger som matcher rommet perfekt.
Fargerike gardiner

Sittebenk

En sittebenk på kjøkkenet har firkantet puslespillmønster som også samler de mange fargene som danser rundt i rommet.
Lysegrønt kjøkken

Kjøkken

- Jeg ser at jeg har brukt alle mulige farger rundt omkring i huset! Da er det viktig med en bakgrunnsfarge som det meste fungerer mot, og derfor fikk stuen, kjøkkenet og trapperommet denne lysegrønne fargen som heter Pale Green, fra Jotun.
Klassisk grønt kjøkken

Soverom

Vi går opp trappen, og finner fire soverom som også har fått hvert sitt avstemte "tema" i form av farge. Gutterommet er i lyseblått og ettåringen har fått et rosa rom med knapt synlige gullprikker i den duse tapeten, okergule gardiner og et lysegult tak. På gulvet ligger et stort og mykt lyserosa teppe.
Rosa barnerom

Rosa tapet

Tapetet på veggen er design Vivid 38452 fra Eijffinger. Gardinen er sydd i stoffet Aldeco Cool (Col. 6 Acacia) fra Green Apple.
Gule gardiner

Gjesterom

Torhild forteller om en rapport som dokumenterer at jentebabyer ble roligere i lyserosa rom, og guttebabyer i lyseblå. Gjesterommet er tapetsert i Azmara fra Storeys, med et geometrisk mønster i blått og har fått et lyst sisalteppe på gulvet. - For meg er tepper et "must" i alle rom. Det blir lunere, demper akustikk, trekker til seg svevestøv og føles godt og varmt mot føttene. Sisalteppet bidrar også til å regulere fuktigheten i rommet og egner seg derfor godt på soverommet, forteller Torhild. - Jeg liker litt barnslige og naive ting, samt å finne ting som ikke passer sammen, gjerne med en twist, slik at det oppstår en spenning. Hvis ikke, så blir det litt kjedelig.
Gjesterom med stripete tapet

Fargekombinasjoner

Vi pusset opp alt av gulv, vegger og tak før vi flyttet inn. Så er det mindre forandringer som har kommet til etter hvert. Det har vært en viktig prosess å bo seg inn, kjenne på hva som blir riktig over tid. Ikke minst endrer ting seg underveis, man får andre behov og dermed endrer interiøret seg også. Den vakre, sarte og litt drømmende tapeten Eijffinger Geonature 366062 fra Storeys står i kontrast til de lekre, gule gardinene med geometrisk mønster fra Green Apple. Taket er malt i NCS S2020-R80B.
Blått soverom

Farger

- Men farger er viktig for deg? Blir man lykkelig av farger? - Ja, jeg tror faktisk det! For meg er farger helt essensielt. Vi bodde i en leilighet vi bare skulle pusse opp for å selge videre, og malte alt hvitt. Jeg ble trist av å bo der. Det ble et tomt skall og vi endte opp med å tapetsere og å male om. Det er ingen tvil om at det er fargene som spiller hovedrollen i dette huset. - Og det er ikke bare her hjemme hos oss vi opplever dette. Vi ser en sterk økning i bruk av farger og ikke minst mønstre. Både på klær og i interiør. For kort tid tilbake besto de fleste boligannonsene av hjem med hvite vegger. Nå ser vi mangfold og utbredt bruk av farger. Norske hjem har absolutt blitt mer personlige og spennende.
Torild Rustendberg med baby