Sommerfarger inspirasjon

Sommerfarger

Visste du at Fargerike har en rekke farger inspirert og oppkalt etter sommer? Sommerens farger er varme og gylne, solen står høyt på himmelen og gir oss vakre solnedganger. La deg inspirere av vakre sommerfarger!

Gule sommerfarger

Sommerens deilige lys gir mange muligheter når det gjelder farger. Vi i Fargerike har trukket ut noen av våre klassiske sommerfavoritter, og om sommeren legger vi selvfølgelig vår elsk på vakre gulfarger. 

Dette sommerlige kjøkkenet er malt i Solgangsbris FR2270, en dus gulfarge som kler sommeren spesielt godt. Den minner oss om lyse soldager med vind i håret på en nostalgisk sommerhytte.

Solgnagsbris gulfarge Fargerike

Knallgul sommer

Også der mer varme og fargesterke gulfargene er favoritter om sommeren. Vi har flere "knallgule"-farger vi har oppkalt etter sommer og sol.

Sitrus FR2277 er en av disse, og er en varm og glødende gulfarge. Den står flott alene, og passer perfekt for en sommerlig vinterhage som på bildet. Kombiner med lette tekstiler og materialer fra naturen.

Sitrus gul farge

Lyse grønnfarger

Vakre syrlige og lyse grønnfarger gir også ekte sommerstemning. Vi har flere grønne favoritter oppkalt etter sommerlige tema. Grønt har en deilig ro over seg, noe vi trenger i en hektisk hverdag. Grønt signaliserer liv, positivitet, håp og forventning. Grønnfarger er enkle å kombinere og passer godt i alle rom i hjemmet.

Denne stuen er malt i fargen Marikåpe FR1321, oppkalt etter den frodige sommerblomsten med karakteristiske blader som samler på dugg i sommernatten. 

grønne farger

Sommerlige pasteller

Ingen sommer uten delikate pastellfarger! Pastellfarger skal være lette, lyse og klar i fargen, slik som denne vakre kjøkkenveggen i pastellgrønne Pæresorbet FR1118. En sommerlig grønnfarge som passer i de alle fleste hjem, og spesielt godt på et sommerlig kjøkken på en liten hytte ved havet. 

Pæresorbet lys grønnfarge

Sommerlig blåfarger

Blå er også en selvsagt sommerfarge, med skyfri blå himmel og rolig blått hav. Vi har mange vakre blåfarger oppkalt etter sommerlig himmel og hav. 

Dette rommet er malt i fargen Flaskepost FR2519. Fargen er den perfekte grunnfargen når du ønsker en luftig, nordisk stemning som minner om sommer i nord. Nyansen er frisk, men samtidig dus med et blålig skjær.

Flaskepost farge

Blå sommerhimmel

Svaberg, bølgeskvulp og sommerhimmel gir masse inspirasjon til vakre blåfarger. En av våre absolutte favorittfarger til sommeren er Dus Sommerhimmel FR1117. En nostalgisk, nøytral og lett blåfarge, inspirert av sommer ved kysten og tradisjonelle bondehjem.

Dus sommerhimmel blå

Sommerlig rosafarger

En slipper ikke unna de sarte tonene fra den rosa paletten om sommeren. Varm og myk. Denne veggen er malt i sommerfavoritten Himmelkyss FR2160, som fanger to av døgnets vakre øyeblikk, rett før solen kommer opp og rett etter at solen har gått ned. Da finner vi de vakreste nyansene som lyser opp på himmelen og skaper en flott atmosfære i hjemmet. En romantisk rosafarge, som passer perfekt til å skape den lune sommerstemningen hjemme. 

Himmelkyss rosa farge panel

Pastellrosa sommer

I sommerpaletten finner vi også pastellrosa. Friske og lyse rosatoner som minner om et hint av sommer og blomster. Fargen Pelargonia FR1317 er en tidløs rosafarge, klar og frisk. Sammen med en dæsj av grønt, minner dette rommet oss om en blomstereng i juni. 

Pastellrosa Pelargonia

Fargerik sommer

Sterke farger hører med til sommeren. Kanskje du våger å male med en artig sommerfarge som Vannmelon FR1157? Dette er en farge som oser varm sommer, og saftig vannmelon! Sammen med andre varme sommerlige farger skapes et lunt uttrykk, som gir mye farge til rommet. 

Vannmelon farge sommer

Farger til sensommer

Når sommeren er på hell, ønsker vi oss de varme fargene. Sensommer FR2452 er en slik farge, som fyller siste del av sommeren med en helt egen varme. Gylne farger fra solsikkene, mot den varme veggen malt i Sensommer FR2452, bidrar til å holde sommerstemningen til langt ut på høsten. 

Sensommer farge