Blått hus

Husfarger

Når man velger utendørsfarge er det viktig å tenke på omgivelsene og at fargen skal passe inn. Da må man ta hensyn til arkitekturen på huset, fargene i nabolaget og til naturen rundt som hele tiden er i endring og skifter farger.

Det er fint å bruke flere farger på et hus, for eksempel kan tre farger skape en god harmoni. Du kan bruke farge for å fremheve og skjule detaljer, for eksempel vil sorte detaljer ramme huset inn, mens hvite detaljer gir en klassisk tilnærming. Det kan være smart å prøve fargen på en plankebit før du setter i gang med malingsjobben. Sett den opp langs husveggen og se hvordan den oppfører seg i ulikt lys.

Vi i Fargerike heier på gode fargevalg og kreativitet, men anbefaler alltid å kaste et blikk rundt seg. Resultatet blir ofte best med en viss tilhørighet. Ett hus som skiller seg litt ut, er likevel fint – bare gjør det med respekt for omgivelsene. Da blir alle fornøyde, også naboen som ser ditt hus oftest.

Rødt hus

Det er mange røde hus i Norge. Rødfarger egner seg godt både på tradisjonelle hus, funksjonalistiske hus fra 5o-tallet og til moderne arkitektur. Rødt er en snill farge mot det grønne i naturen. Velger du en mørk rødfarge, anbefaler vi å bruke hvite detaljer for å gi huset et friskt og imøtekommende preg. Dette huset er malt i fargen Melburød FR6170 som vi har kombinert med Lys Antikk FR2055
Rødt hus

Blått hus

Dempede blåfarger er nydelige som utendørsfarger. Dette huset har vi malt i fargen Midnattsblå FR5085. Det er lekkert å kombinere blått med hvit staffasjefarge, spesielt hvitnyanser som har litt sort i seg. Her har vi malt husets detaljer i fargen Snøfnugg FR5009. Den mørke nyansen fremhever ut med store linjer og inn med klassiske detaljer.
Blått hus

Gult hus

Gult er en farge som alltid vil stå litt i kontrast til omgivelsene, men gode gulfarger gir også assosiasjoner til lyse sommernetter og bugnende blomsterkasser. For å unngå at den får et grønnaktig skjær bør du velge en gulfarge med varme toner. Gult er vakkert i det grønne, og ikke minst om høsten, når løvet og åkrene henter alle farger i det gule spekteret. Sammen med hvite detaljer får det et friskt og klart preg. Dette huset er malt i fargen Staverngul FR6155.
Gult hus

Nøytrale farger

Grånyanser kler vår nordiske natur og kan være vakre og spennende. Lyset har mye å si for hvordan fargene oppfattes. Hvis fargen har litt blått i seg vil den med ett virke blå i grått vær. Mange velger grått fordi det er en tidløs farge som tilpasser seg naturen rundt, den konkurrerer ikke med omgivelsene. Våre utvalgte grå favoritter er både kalde og varme toner, mørke som lyse. Her har vi malt huset i fargen Nøytralgrå FR5025.
Utendørsfavoritter
Grått hus

Inngangsparti

Har du lyst på litt farger på huset, men tørr ikke å male hele huset ? Bruk inngangsdøren og fremhev med en nydelig grønntone som går i ett med naturen. Invitér dine gjester med nydelige toner i inngangspartiet.
Inngangsdør grønn

Mørkt eller lyst

Skal man velge mørkt eller lyst? Lyse fargetoner får gjerne hus til å se større ut. Kontrastene mellom lys og skygge fremheves og en lys fasade er et godt valg når man ønsker å fremheve husets detaljer. Det er ikke tilfeldig at mange av landets sveitservillaer er hvitmalte! Mørke nyanser fremhever husets arkitektur og store linjer. Kombiner gjerne mørke farger med hvite detaljer for et renere og mer definert uttrykk.
Grå husfarge

Hvite hus

Lyse fargetoner får gjerne hus til å se større ut. Kontrastene mellom lys og skygge fremheves og en lys fasade er et godt valg når man ønsker å fremheve husets detaljer.
Eksteriørkart hvitt hus

Grønt hus

I det nordiske landskapet er det nydelig med grønne toner som går sammen med naturens egne farger. Det er også lekkert å bruke flere grønne nyanser sammen for å få en mykere overgang til det grønne som vi finner i naturen.
Utendørsfavoritter grønt hus

Fargerike detaljer

Det er ofte lettere å være fargerik på mindre flater. Du vil kanskje ikke ha knallrosa hus, men hva med en fargerik dør? Inngangsdøren setter stemningen for hjemmet og her kan du virkelig leke deg med farger. Finn en farge som harmonerer med både fargepaletten på huset og personligheten til de som skal bo der. Vinduskarmer og staffasje kler også farge, eller kanskje du bare vil male postkassen i en morsom farge? Sett ditt eget preg på huset!
Fargerik inngangsdør

Male eller beise

Male eller beise? Transparente toner er både tidløse og vakre. Effekten er ganske annerledes enn med dekkende maling. Se våre vakre beisfarger. Syns du det er vanskelig å velge farge? Våre fargeeksperter hjelper deg gjerne med fargevalg, produkter, og gir deg mange gode råd til hvordan du får et vellykket resultat. Finn din Fargerike-butikk her.
Inngangsparti brun