Eksotisk fargepalett

Da Carina tegnet drømmehuset, fant hun inspirasjon i danske gårdshus, men innendørs har hun hentet farger fra hele verden.

Spisestue med eksotiske innslag

Straks vi trår over dørstokken hos Carina og samboeren, ser vi at her bor det en familie med sans for farger og unike kombinasjoner. Paletten er basert på de fargene Carina liker, og som skaper den stemningen hun er ute etter.

Straks vi trår over dørstokken hos Carina og samboeren, ser vi at her bor det en familie med sans for farger og unike kombinasjoner. Paletten er basert på de fargene Carina liker, og som skaper den stemningen hun er ute etter. Trappen som snirkler seg opp fra underetasjen til hovedetasjen, er en kopi av en trapp fra et gammelt fransk slott. Puffen er fra Marokko og gulvene importert fra Spania. Veggen er malt i fargen Ren Hvit FR1050.
Det vakre sol speilet setter prikken over i-en, og bordet er malt i en herlig duck egg green-nyanse. Gulvflisene i hallen er importert fra Spania.
– Kjøkkenet er kanskje det rommet jeg liker aller best. Dette er hjertet i huset, hvor de fleste familieaktivitetene finner sted, smiler Carina. Her er det direkte utgang til uteområdene på to sider og store vinduer som slipper dagslyset inn. Veggene er i fargen Mild Akvamarin FR1122, og er en vakker kontrast mot den mørke kjøkkeninnredningen Mano Sera fra Kvik. Lampene er fra Marokko, mens flisene er importert fra Spania.
Bruktkupp. Skapet og bordet er kjøpt på finn.no. Spisestolene er fra Italia. Veggene er malt i fargen Mild Akvamarin FR1122.
På samme plan, men i den andre enden, finner vi den store stuen. Blikkfanget er det håndmalte chinoiserie tapetet som er spesialbestilt fra Kina. Du kan finne lignende tapet hos Fargerike. De andre veggene i stuen har fått det geometrisk mønstrede tapetet Starbright av Thibaut, kjøpt hos Fargerike. Boksene er fra et gammelt bankhvelv i Drammen. Bildet er av Nicoletta Ceccoli.
Stuen har en viktoriansk peis importert fra England. Et vakkert heltregulv i eik er lagt i fiskebensmønster og oljet slik at det fremstår nesten sort. Veggen er malt i fargen Heksetimen FR1134.
I gangen mot soverommene henger det lamper som Carina har fått spesiallaget i Marokko. – Tapetet fra Fargerike heter Waves og er produsert av Omexco. Det skaper et fantastisk drømmende uttrykk. Og sammen med lampene, som lager et spennende lysspill, blir det ordentlig tusen og en natt-stemning her om kveldene, sier Carina og viser vei inn til hoved soverommet.
Her er veggene malt i fargen Lun Lavendel FR1119. Et antikt skjermbrett er brukt som hodegjerde.
– Jentene våre, Lykke og Mie, har derimot begge lilla rom, og jeg synes det er utrolig gøy å leke med den fargen. På disse rommene har jeg valgt nyanser av lavendel, og jeg liker å supplere med knæsje farger som oransje og rosa for å skape et mer lekent uttrykk og tilføre rommet energi, forteller Carina.
På badet har Carina valgt et nydelig tapet, også i våtromsonen. Hun er ikke tilhenger av å bruke for mye fliser, og endte opp med et chinoiserie-tapet som er dekket med glass. – Dette tapetet ble valgt fordi jeg ønsket et statement på dette store badet. Motivet er laget som et bilde uten gjentagende mønster. Grenene, blomstene og fuglene gir en følelse av frihet, sommer og uteliv, smiler Carina.
Hun har også valgt det vakkert mønstrede tapetet Paradisio 3 av Nina Campbell på vaskerommet. Gangen til vaskerommet er malte striper i fargene S1002-Y1024 og Ren Hvit FR1050, som viser vei og gir rommet en følelse av uendelighet. Gulvet er malt i hvit epoksy. Stripene forsterker følelsen av uendelighet.
Eksotisk fargepalett bak en hvit fasade.
– Det går mye i ulike nyanser av blått og gull hjemme hos oss. Samtidig liker jeg kontraster i form av farger, materialer, stilarter og mønstre. Til sammen uttrykker dette mye av min personlighet, avslutter Carina.