Lyseblå stue

Duse farger

Ton-i-ton, harmoni, nyanser og skalaer er ord vi ofte ser i sammenheng med fargetrender. Her er de ulike fargetonene satt sammen slik at de gir en harmonisk og melodisk helhet, og fra nyansenes glidende overgang får vi et modent og klassisk preg. Innenfor hver skala finner du dempede nyanser som er enkle å bruke, og sterkere farger som krever litt mer.

Lyse grønnfarger

De duse grønnfargene i pastell har vært populære lenge, og er et trygt valg til flere rom i hjemmet. Tonen er diskret, men setter likevel et friskt preg på rommet. LADY 8281 Pale Linden er derfor en svært populær grønnfarge. 

Den kan kombineres med andre grønntoner som 8302 Laurbær eller 8252 Green Harmony for et frodigere uttrykk. Ved å sette den sammen med sartere hvite toner vil uttrykket oppleves lettere og noe mer diskret.

Foto: Jotun A/s

Pale linden Jotun

Duse gulfarger

Gult er en farge som varmer og stråler, og i denne paletten vil du finne dempede og myke nyanser av gult som minner om fargespillet i gyllen halm.

Disse fargene har en naturlighet over seg og gir harmoniske rom det er lett å finne roen i. Perlesukker FR1335 kan nesten oppfattes som beige og er en velegnet grunnfarge som er lett å kombinere med de fleste stiler.

Gulfarger

Dempet gulfarge

Vårtegn FR2276 er en lys farge som åpner rom og passer til flere ulike stilretninger. Fargen gjør seg spesielt godt i kombinasjon med ton-i-ton i gult. Denne duse gule fargenyansen er dempet og gir et rolig inntrykk. Den gjør seg godt på store veggflater, både på kjøkkenet, i stue, på soverommet eller i gangen. 

Vårtegn dus gulvfarge

Dus blåfarge

Ved å bruke samme farge på vegg og møbel skaper du rolige rom. I dette rommet er veggene malt i fargen Tåke FR1370, og skapet i fargen Due FR1371. Med disse fargene skaper du rom som er beroligende å være i, de åpner opp og gir følelse av luft. De kjølige nyansene av blått passer perfekt inn i den nordiske naturen, og de er enkle å bruke i de fleste hjem.

Duse blåfarger

Dempet blåfarge

Støvete Blå FR1430 er en tidløs og dus gråblå farge som er enkel å like og som skaper rolige rom. Gråblå fargenyanser er perfekt om du ønsker et svalt og lyst soverom. Støvete Blå FR1430 er lett å kombinere med andre blåtoner og farger fra naturen, for å skape roen som vi trenger på soverommet.

Støvete blå soverom farge

Dus rosafarge

Blek Rose FR1361 er en nydelig sofistikert rosa nyanse. Fargen er varm og gir en lun atmosfære.

Fransk Marmor FR1359 er kjøligere tone som er lette å bruke som grunnfarge på veggen.

Duse rosafarger

Dus lilla

En dus lillafarge som Fløyelsmyk FR2025 danner et vakkert bakteppe på store vegger. Fargen vil oppleves som sval og delikat sammen med tekstiler ton-i-ton eller i eksklusiv hvit på gardiner og sengetøy.

For å skape en kontrast til det sukkersøte, har vi her malt sengegavl i vårlige Engblomst FR2274 for å skape en spennende kontrast. Gult og lilla er komplementærfarger som passer svært godt sammen. 

Dus lilla soverom