Mønstermiks på tekstiler

Mønstermiks på tekstiler

Mønster miksing er en stor trend i tiden fremover, både fra catwalken og innenfor interiør. Det kan kanskje virke overveldende og komplisert, men forholder du deg til noen veldig enkle regler, er du garantert suksess.

Start gjerne med et mønster med mye farger i – det er et godt og enkelt utgangspunkt! Finn andre mønstre som inneholder én eller flere av de samme fargene som er i hovedelementet ditt (det kan være et tekstil, tapet, møbel, klesplagg osv). Dersom du synes det er vanskelig å finne mønstre som passer sammen, vil denne greie tommelfingerregelen for nybegynnere alltid fungere: Velg ett geometrisk og ett organisk mønster.

Dette er de reglene du må ha i bakhodet. Etter hvert som du blir mer dreven i miksingen, kan du blande flere forskjellige mønstre innenfor samme sjanger. Det er morsomt og gir et friskt og lekent uttrykk. Det er enklere enn det ser ut, og det kan være morsomt å eksperimentere seg frem til et uttrykk som er både personlig og annerledes.

Rosa og blått

Her har vi tatt utgangspunkt i hovedfargen på veggen og kombinert med en mørkere nyanse på gardinene. Interiøret er i samme fargetone blå som hovedfargen på veggen, men har en blank og gjennomsiktig overflate som gjør det mer lekent. Hvis du er litt dreven kan du velge to ulike gardiner, men bruke en farge i den andre enden av fargeskalaen som den rosa lette gardinen. Noen ganger kan ble bli noe tungt hvis alle elementene har samme mørke fargen.
Rosa og blå gardiner.

Nyanser

I dette rommet har vi brukt en farge og hentet ut forskjellige nyanser av hovedfargen på tekstiler, gardiner og interiøret. Det gjør at fargene flyter godt i hverandre, men samtidig fremheves ved den lille nyanseforskjellen. Dette er et trygt og sikkert valg.
Soverom med forskjellige nyanser av beige.

Puter

I denne sofaen er hovedfargen blå, men velg deg en kontrastfarge på interiøret/puter som kan gi det lille ekstra.
Blå sofa med blå, gule og mønstrete puter.

Grønt

Dette rommet har en oase av grønne og blå farger. Vi har valgt blå fordi den ligger i lik enda av fargeskalaen og gir en trygg balanse. Her har vi lekt med tapet, gardiner, farger og puter i samme fargenyanse. Hovedfargen er grønn som tas igjen i sengegavl, sengeteppe, malt kommode og lampe. Hvis du ser på tapeten er grønnfargen også tatt inn her som et likt element på veggen. Tips: Velg deg en hovedfarge som du bruker på flere elementer i rommet.
Dobbeltseng med grønt sengeteppe.

Kontraster

Etter hvert som du blir mer dreven i miksingen, kan du blande flere forskjellige mønstre innenfor samme sjanger. Det er morsomt og gir et friskt og lekent uttrykk.
mønstermiks lilla og gul

Blått og brunt

Vil du ha en kombinasjon av klassisk og røft utseende på rommet ? Bruk en klassisk farge som blå på veggen og i tekstilene, men kombiner med røffe puter. Vi har også valgt å legge en røffere tapet på deler av veggen som går i samme fargenyanse som putene.
blå og brune tekstiler