Fiskebensparkett tid for hjem

Fiskebensparkett

Fiskebensmønsteret, også kjent som herringbone, gir et klassisk og herskapelig preg på interiøret. Et slik gulv vil passer like fint i de klassiske hjem, som i de mer moderne.

Mønstergulv

Klassisk fiskebensmønster i parkettgulv er en drøm for mange, og er nå svært oppnåelig med parkettgulv i klikksystem som kan legges i ruter eller fiskebein. Ekte tregulv med tidløst design som forsterker et genuint og fasjonabelt uttrykk i både det moderne hjemmet og i bygninger med lange tradisjoner.

Det finnes ulike typer mønstergulv, men de mest populære typene er fiskeben og ruter. Mønstergulv endrer rommet og gjør det mer unikt og karakteristisk sammen med interiøret.

fiskebensparkett

Montering fiskebeinsparkett

Hver parkettstav leveres perfekt tilpasset og klar for å legges. Saga Herringbone krever noe mer jobb ved legging enn de andre mer tradisjonelle klikksystemene, som 5Gc. Parkettstavene blir montert i 90 grader mot hverandre, og det dannes et lekkert fiskebensmønster. Gulvet kan legges flytende, men vi anbefaler at parketten hellimes til undergulvet.

fiskebensparkett

Moderne fiskebensgulv

Segno er en helt ny kolleksjon med designgulv. Et modulært konsept som kan legges i mange ulike mønster. Det kan legges som en klassisk fiskebensparkett, eller i et rutemønster. Gulvet må limes, og det anbefales å benytte en god håndverker som legger gulvet i det mønsteret som du ønsker.

fiskebensparkett segno

Hardvoksoljet gulv

Segno finnes i flere fargenyanser, som alle har en matt og lekker, hardvoksoljet overflate. Fargene til Segno er hentet fra bestselgerne i Heritage kolleksjonen, og det åpner for at man kan legge disse to i tilstøtende rom og få nydelige overganger fra et rom til et annet.

fiskebensparkett

Fiskeben i laminat

Vi ser en økt etterspørsel etter fiskebensmønster til gulv, og hos Fargerike har vi flere varianter med forskjellige fargedesign både i parkett og i laminatgulv

Kronotex har utviklet et fiskebensmønstret laminatgulv med god slitestyrke og et genuint utrykk i imitert tre. Et klassisk gulv som har fått en ny renessanse og som vil gi selv den mest minimalistiske atmosfæren en dempet nyanse av Art Deco og Art Nouveau.

Fiskebein laminat

Trendy gulv

Klassisk fiskebensmønster er en drøm for mange, og er nå svært oppnåelig med en mer budsjettvennlig alternativ i laminat.

Takket være et Kronotex sitt nyutviklet CLICK-system sammen med A og B bord er installasjonen enklere enn noensinne å utføre. Produsert med kjerne som gir høy beskyttelse mot fukt, er dette laminatgulvet et perfekt valg for kjøkken og gang. 

Fiskebein laminatgulv