art deco

Art Deco

Art deco er en stilretning som går helt tilbake til 1920-tallet som representerte velstand og eleganse. Stilen kjennetegnes med stramme linjer, geometrisk tapet og luksuriøse materialer på interiøret.

Geometrisk tapet

Uttrykket art deco ble først brukt under Verdensutstillingen i Paris i 1925, men kom ikke i vanlig bruk før på 1960-tallet. Tankene går ofte tilbake til elegante Paris og moderne New York når vi ser for oss art deco-stil.

Interiørstilen art deco har ofte moderne former med strømlinjer og repetisjon av elementer i rommet. De geometriske mønstrene kommer i lekre farger på tapeter som gjentas på tekstiler eller interiøret.

Art Deco Tapet Boheme

Elegant og luksuriøst

Buer og ornamenter er typiske elementer for art deco-stil. Stilen er også kjent for sterke farger i kombinasjon med gulldetaljer og velur. 

Tapetkolleksjonen Bohéme fra Storyes blir som et eget kunstverk på veggen. Skap et glamorøst uttrykk med mønstrede og ensfargede tapeter med elegant og rik fiberkvalitet.

art deco tapet boheme

Mørke farger på vegger

De elegante linjene og glassmaterialet i interiøret er med på å få frem det glamorøse. Dra frem de dype fargene som går igjen i tapeten på veggene. Våg å innrede med en variasjon av store elementer som lysestaker, vaser og lamper.

Art Deco tapet Boheme

Art deco interiør

Gull, messing og skinnende metaller er en viktig del av Art Deco-stilen. Har du en fremtredende tapet og usikker på hva du kan pryde veggen med? Runde speil og vegglamper med glasskupler kan erstatte behovet for kunst eller interiør. Husk art deco-stilen også kan være leken og fargerik.

art deco tapet boheme

Mørk tre

Interiøret er ofte det som kan sette det eksklusive preget. De mørke fargene i kombinasjon med et hint av gull og mørkt tre gir dybde og spenning. Mørkt tre i møbler og gulv i kombinasjon med geometriske tapeter fra Bohéme gir en følelse av kvalitet og gammeldags unikhet. 

Boheme tapet art deco

Art deco spisestue

Vakre og delikate møbler i mørkt treverk passer ypperlig for å skape en stemningsfull og elegant atmosfære sammen med geometrisk art deco-tapet på veggen. Sammen skapes et eksklusivt uttrykk i riktig art deco-stil.

Art Deco tapet

Mønstermix med tapet

Du kan skape art deco-stilen i lyse fargenyanser også. Velg deg mønstrete tapeter i hvite og lyse nyanser, lyse tregulv og retro møbler. Kombiner lette tekstiler, gardiner og puter som tar igjen fargene i tapeten. Og husk at alle tapetene i Bohéme-kolleksjonen enkelt lar seg kombinere for et ekstra spennende uttrykk. 

Art Deco tapet