art deco

Art Deco

Art deco er en stilretning som går helt tilbake til 1920-tallet som representerte velstand og eleganse. Du finner stramme linjer, geometrisk tapet og luksuriøse materialer på interiøret.

Geometrisk tapet

Uttrykket art deco ble først brukt under Verdensutstillingen i Paris i 1925, men kom ikke i vanlig bruk før på 1960-tallet. Tankene går tilbake til elegante Paris og moderne New York når vi ser for oss art deco.

Interiørstilen art deco har ofte moderne former med strømlinjer og repetisjon av elementer i rommet. De geometriske mønstrene kommer i lekre farger på tapeter som gjentas på tekstiler eller interiøret.

Art Deco Tapet Boheme

Buer på veggen

Få frem glamouren ved bruk av mørke og dype farger på veggen. Bohème B023052 består av trendy buer i dype blåtoner. Se for det Chrysler Building i New York med sine flotte art deco-buer fra 1930. 

Typiske materialer på interiøret er velur, glass, marmor, messing og speil i symmetriske og rektangulære former. 

Art Deco tapet boheme

Mørke farger på vegger

De elegante linjene og glassmaterialet i interiøret er med på å få frem det glamorøse. Dra frem de dype fargene som går igjen i tapeten på veggene. Våg å innrede med en variasjon av store elementer som lysestaker, vaser og lamper.

Art Deco tapet Boheme

Art deco interiør

Gull, messing og skinnende metaller er en viktig del av Art Deco-stilen. Har du en fremtredende tapet og usikker på hva du kan pryde veggen med? Runde speil og vegglamper med glasskupler kan erstatte behovet for kunst eller interiør. Husk art deco-stilen også kan være leken og fargerik.

art deco tapet boheme