Blomster, lampeskjerm og vegg i årets farge 2016 - rosa

Årets farge 2016

I 2015 var den oransje, året før var den blågrønt, og året før der igjen var den lilla. 17. november 2015 avslørte Fargerike, Norges største fargehandel, Årets Farge 2016. Fargen var rosa, og slik presenterte vi dette til publikum og presse!

«I samarbeid med det internasjonale trendbyrået Nelly Rodi, Fargerikes 120 butikker, betraktinger av Europas største interiørmesser og refleksjoner fra samtiden vi lever i, er rosa utropt til å være Årets Farge 2016. For femte året på rad har vi i Fargerike jobbet frem tre sterke paletter som forteller noe om året vi går inn i», sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike og redaktør for magasinet FARGE.

I Paris så vi de unike skjeene til designeren Stian Korntved Ruud hvor det var skåret ut en til hver dag. I London traff vi på designer Bob fra Gainsborough som satt og håndmalte gamle mønstre på tapeter.  Jeg tror det unike og det som får deg til å virke luksuriøs, det bare du har, er viktige stikkord for 2016. Da er det lett å hente frem farger fra en svunnen tid hvor nettopp håndverket var i høysetet før den industrielle revolusjonen tok for stor plass.

Fryd

Paletten Fryd får deg til å føle deg og ung og vågal som en djerv. Dette er en leken og frisk palett som får rommet til å rope wow! Dette er glade og fordige farger som gir et glamorøst preg til interiøret. Fargene er perfekt til colour blocking, hvor du setter sammen farger i store flater. Gjerne sterke farger som du ikke trodde passet sammen. Fargen som er brukt her er Sløyfe og Ananas.
Årets Farge 2016
årets farge 2016 rosa

Rosa

Det en ingen annen farge som får deg til å føle deg så flott som rosa, og det er heller ingen annen farge som kan gi en så stor luksusfølelse som akkurat rosa.
årets farge 2016 kronblad

Perle FR1152

Perle FR1152 er perfekt til både retroinspirerte miljøer og moderne minimalistiske rom. Det er en nydelig og sart rosafarge.
årets farge 2016 rosa

Mystikk

Denne paletten henter inspirasjon fra eksotiske håndverktradisjoner og utsmykninger. De dype rosatonene sammen med kjølige juveltoner. Fargene gir interiøret et sensuelt og litt mystisk preg, og som innbyr til kreativitet og eksperimentering.
årets farge 2016 rosa

Merlot FR1174

Fargen gir en spennende dybde til rommet og er nydelig sammen med kjølige toner. Gylne detaljer, velur og frodige blomster gir en luksuriøs følelse.
årets farge 2016 rosa