årets farge 2015 orange

Årets Farge 2015

I en kort periode med blågrønne nøytrale toner, tør vi mer og mer. Vi er opptatt av å finne vår egen stil og identitet. De hvite veggene fra shabby chic og den industrielle grå verden er fortsatt levende i mange hjem, men vi ønsker noe mer. Vi ønsker å tilføre farge og glede, og det gjør vi med orange.

Dette bunner nok i det kreative i oss, det kreative som nå kjeder seg litt. Vi er lei de nøytrale tonene og vil våge litt mer, derfor er orange en perfekt farge. Den gir energi og vitalitet til rommet, og vi blir glade av denne fargen. Det spenner fra det mykeste myke gjennom det varme og glødende til det friske og klare. I ethvert hjem vil de orange tonene gløde og gi liv. I en grå stue vil en lampe i orange få et sofistikert og voksent uttrykk. I et hvitt hjem vil en orange stil i plastikk få et lekent og morsomt uttrykk.

Vi kan ha flere assosiasjoner til det orange, det mykeste myke forteller oss om skinn, hud og nylonstrømpebukser. Det forteller om en foundation som vi legger til grunne for et godt sluttresultat, mens de varme fargene gir oss inspirasjon fra naturen. En vakker solnedgang, høstløv og deilige blomster. De klare fargene gir oss en glede og følelse av musikk og den enkle livsstilen til det glade 60-tallet i California. Vi tar en titt på de varme, nøytrale og klare orange fargene:

Varme farger

De glødende varme fargene gir oss en varm og god følelse, de minner oss om naturen og gjerne litt eksotiske steder. Krukker i terracotta og brent jord. Fargene er flotte alene, men sammen med våre aksentfarger gir de ekstra liv og ikke minst dybde. Blush FR2503 og St. Paulia FR2504 har nesten et lite slør over seg og gir hovedfargene et feminint uttrykk.
Årets Farge 2015
årets farge 2015 orange

Lucca FR2501

Bloody Mary FR2505 og Franskbrent FR2506 kan nok oppfattes som maskuline, men tilfører du litt Karri FR2508 får du en glød og dybde. Vespa FR2507 og Lofoten FR1211 er fargene som erter, men samtidig svaler det hele ned. Uten disse ville rommet gro sammen og bli ullent.
årets farge 2015 lucca

Nøytrale farger

Vi kan nesten kalle den en foundation, en deilig og sval palett. Noe vi vil ha nærmest oss og gjerne svøpe rundt oss. Fargene går ton-i-ton og henter sin inspirasjon fra sminke og klær. Men det er deilig å se denne sartheten komme frem i interiøret også, og her er en lekenhet og underfundig stil.
Årets Farge 2015
årets farge 2015 orange

Feminint

Den minner om barndommens glade sommerdager med lek og moro, lett og elegant er den selvsagt ytterst feminin. Hovedfargene får støtte og hjelp fra aksentfargene, som får de til å gløde og skinne mot det nøytrale. Derfor er Reinlav FR2516 og Havdyp FR2515 farger som gir dybde og nesten en plastisk look.
årets farge 2015 orange

Sterke farger

Disse deilige klare fargene er sprut fulle av energi. Satt sammen forteller de om en glad og lykkelig tid, det enklere livet fra 60-tallet. En får lyst til å finne frem strandparasollen, håndkle og beundre den klare solen over krystallklart vann. Det rene friske utseendet i denne stilen oppleves som voksen og i kraft av sin egen glede og lekenhet. Det er en ung voksen fargepalett som fungerer supert til Colour Blocking.
Årets Farge 2015
årets farge 2015 orange

Frisk stil

Det rene friske utseendet i denne stilen oppleves som voksen og i kraft av sin egen glede og lekenhet. Det er en ung voksen fargepalett som fungerer supert til Colour Blocking.
årets farge 2015 orange