Kjøkken i sort og hvitt, med wow-effekt!

.

Det mørke og industrielle stilen preger rommet sammen med det skandinaviske utrykket, men når kjøkkenet er krydret med kurver, planter og tre blir det ikke så maskulint allikevel.

Selv i dette industrielle kjøkkenet får en følelse av varme og det oser av en innbydende atmosfære. Og en av grunnene til det er tapet på veggene og over kjøkkenbenken.

Spennende kontraster

Overdimensjonerte fabrikklamper som henges opp i kjetting, bidrar til den industrielle looken, og sammen med benkeplaten i hvit høyglans skapes en spennende kontrast mot store mørke mattlakkerte taklampene. Med et ellers så mørkt kjøkken kan det være praktisk med hvite benkeplater, da de ikke sluker så mye lys.

Industrielt kjøkken med store fabrikklamper i metall

Myk opp med tapet

Tapet gir det hele et mykere uttrykk, og en får et mer stuepreg på rommet. Tapetet Caviar fra kolleksjonen Colour Linen fra Borge, er en ensfarget sort tapet med en liten anelse struktur og mønster. Dette skaper en diskret bakgrunn og myker opp i det ellers så stramme kjøkkenet.

Sort tapet på kjøkken, hvit mursteinsvegg

Lag din egen vri

Skapdører med hønsenetting er pynt i seg selv og gir et røft og rustikt utseende, samtidig som det åpner opp og gir et luftigere uttrykk sammen med ellers så tunge elementene i kjøkkenet.

Skapdører på kjøkken med hønsenetting

For at det ikke skal bli for maskulint kan man tilføre interiøret mykere materialer som tre. Stolene i tre er en tøff motsats, slik at ikke alt gror sammen. Og med innslag av grønne planter blir det raskt hjemmekoselig, for planter er aldri feil uansett stil.

KJøkkenstoler i tre

Ta vare på tapetet

På vegg over sprutsonen ved vask og komfyr må tapet dekkes med en glassplate foran for å beskytte tapetet. Dette understreker også den industrielle og røffe stilen på kjøkkenet. Når man skal ha glass bak komfyr må man bruke herdet glass på grunn av varmen, og at det ikke sprekker om man skulle komme borti glasset med for eksempel en stekepanne.

Husk! Bestill glassplate fra glassmesteren hvor det grønne i glasset er trukket ut. Ellers får alle fargene bak et grønnskjær.

Slik får du stilen

Bruk gjerne stålplater, frittstående hvitevarer med tøffe detaljer, monokrome farger, store industrielle lamper, røffe detaljer, sorte og hvite farger, betong eller murstein, og selvfølgelig grønne planter.

Gjør det unikt og personlig, gjør det til din egen stil med de elementene du har. Her kan du kan bruke gamle møbler, jo mer slitt – jo bedre. En røff stil kan kombineres med mange forskjellige elementer fra andre interiørstiler. Lek med kontrastene og skap ditt eget interiør som sier wow! Det er det som er så gøy med interiør, vi kan gjøre akkurat som vi vil.