Slik maler du huset

.

Er det på tide å friske opp malingen, eller kanskje du ønsker ny farge på huset? Når huset skal males er det viktig at det gjøres riktig. Vi viser deg hvordan du gjør det.

Det viktige forarbeidet

Når du skal male utvendig fasade, er det viktig med grundig forarbeid for å få et perfekt sluttresultat. Du vil aldri angre på at du gjør akkurat denne jobben nøye.

Skrap bort løse fibre på ny panel

Ubehandlet treverk

Umalt treverk børstes for løse trefibre og deretter vaskes. Nytt treverk også har behov for rengjøring, da dette ofte oppbevares horisontalt liggende hos trelasthandleren og blir fort støvete - samt eventuelt forurensing ved transport. Til dette anbefaler vi Baron Husvask. Deretter må du grunne med Baron Tregrunn før du kan male. Baron Tregrunn er en vanntynnbar grunning til bruk under dekkende behandling utendørs. Dette er en hvitpigmentert oljegrunning, fargen gir en trygg og sikker indikasjon på at alt treverket er dekket til på riktig måte.

Påfør med rulle, pensel eller sprøyte

Baron Tregrunn kan påføres med rulle for utendørs bruk, pensel eller sprøyte. En overskyet dag er perfekt for jobben. Rør om i spannet før og under arbeidet. Husk å mette endeveden godt! Baron Tregrunn er overmalbar etter 16 timer. Husk, mal aldri på fuktig underlag, bruk gjerne fuktmåler for å sjekke om det er tørt nok til å male, det bør ikke være mer enn 16% fuktighet.

Her kan du lese mer om hvordan du vasker fasaden på huset.

Tidligere malte flater

Skrap bort løs maling. Skrapes det ned til bart treverk, grunnes det med Baron Tregrunn - for å beskytte mot fruktinntrengning og råte. Tidligere malte flater vaskes med Baron Kraftvask eller Baron Husvask.

Husk å vaske fasaden før du maler

 

Jordan stålbørste er perfekt til å skrape bort gammel flassete maling. Bruk forlengerskaft, og jobben går raskt og enkelt.

Jordan stålbørste

Flatene må være rene, tørre og frie for løse partikler før du kan male. For ekstra beskyttelse påføres Baron Sopp- og Algedreper etter vask av flatene. Sjekk vedheft på tidligere malte flater. For det beste resultatet anbefaler vi Baron Ultra til toppstrøk. Husk å dekke til vinduer, grunnmur og blomsterbed med plast. Når veggene er tørre, begynner selve malejobben. Bruk forlengerskaft for å komme til i høyden.

Gjør arbeidet lettere med forlengerskaft

Unngå påføring i direkte sollys eller på soloppvarmet vegg. Vær oppmerksom på at matte skjolder kan oppstå ved påføring/tørk under høy luftfuktighet. Rør om før og under arbeid. For best resultat påføres produktet med pensel av god kvalitet som er beregnet for vanntynnede produkter. Påfør to toppstrøk Baron Ultra i treverkets lengderetning for best resultat. Husk å mette endeveden godt, gjerne med ett ekstra strøk. Baron Ultra er overmalbar etter ca 4 timer.

Huskeliste:

  • Baron Tregrunn/Baron Ultra
  • Baron Husvask/Baron Kraftvask
  • Skrape
  • Rørepinne
  • Rull eller pensel
  • Dekkeplast til vinduer, grunnmur og blomsterbed
  • Maskeringstape