Greige, den lune bakgrunnsfargen

.

Greige gir et varmere uttrykk enn grått, men kjøligere enn beige. Kort forklart, har den de beste egenskapene til både grått og beige og er den perfekte bakgrunnsfargen til et lunt hjem. Greige finnes i mange flotte nyanser, vi viser deg noen av dem.

Begrepet greige kommer opprinnelig fra fargen på ubehandlet lin. Det er ikke uten grunn at greige lenge har vært en favoritt. Greige er rett og slett det beste fra to verdener; du får de sofistikerte og elegante egenskapene til grått, uten at det blir depressivt, og du får varmen og atmosfæren som særpreger beige, uten at det blir kjedelig. En stue malt i fargen Grå Ara FR1129, skaper et vakkert bakteppe som lar de fargede detaljene i rommet skinne.

Stue malt i fargen greige, sofa med mange fargerike puter, og bokhylle med mange bøker

 

Passer til det meste!

Under jakten på årets farge 2019 er det mange farger som blir vurdert. Greige FR1424 var en av kanidatene som ikke nådde til toppen dette året, men fortsatt en populær farge i de norske hjem. Den vakre greige tonen fra fargekartet Nøytrale nyanser, passer til det meste og kan sprite opp de fleste rom. Fargen Greige FR1424 er verken helt beige eller grå, men en perfekt tone midt i mellom.

Stue med greige vegger og blå veloursalong

Greige passer til det meste, og kan kombineres med både pastellfarger og dempede jordfarger. Den er vanvittig vakker mot lavendeltoner, og står nydelig til rent hvitt og mange grønne og blå farger. De mulige fargekombinasjonene er utallige, men det kan være greit å unngå enkelte nyanser av gult, slik at resultatet ikke ser "skittent" ut. (Kanin FR1104).

Rom med greige vegger, hvite gardiner og grønne stoler

Grått+Beige=Greige

Hva skjer når du blander beige og grått? Da trylles fargen greige frem! Er du lei av hvitt og grått, men samtidig ikke ønsker den helt store forandringen, kan den greige fargen være med på å skape et nytt og varmere uttrykk i ditt hjem. Med fargen greige får man det beste fra to verdener, de elegante egenskapene til grått, og varmen som særpreger det beige. (Grå Ara FR1129).

Vegg malt i greige, blomster og pyntedetaljer i front

De varme nøytrale fargetonene som greige byr på, har blitt en favoritt hos mange da den gir et lunt og elegant preg som passer perfekt i norske hjem. Et greige miljø vil gjøre deg trygg og rolig og kanskje gi deg en litt nostalgisk følelse. (Greige FR1424).

Greige stue, med blå salong og blå vaser på bordet

Greige viser seg å være en fantastisk flott bakgrunnsfarge som er med på å fremheve fargene rundt seg, og gir rom for mange fargekombinasjoner i interiøret, som gjør den attraktiv å bruke i interiøret. Har du dilla på orange, ja da kan du bruke greige i interiøret da også. (Mild Greige FR1423).

Stue malt i greige farge, med orange detaljer i interiøret

Greige er den perfekte kombinasjonen av grått og beige, og rommer alt fra de lyse til de mørke nyansene. Skap greige glamour, eller gå for et mykere uttrykk ved å male lister i samme farge som veggen men i en annen glansgrad. Med greige, har du med andre ord; mange muligheter! (Mørk Greige FR1133).

Mørkt soverom i fargen Mørk Greige, grå stol og grått sengetøy

Hvis du ønsker flere tips og råd om bruk av fargen greige, valg av gulv eller tapet, står fargeekspertene våre klare i butikken for å hjelpe deg med å sette sammen en fargepalett som kler ditt hjem og passer din personlige smak og stil. Husk at fargerike også tilbyr hjemmebesøk.

Se vårt nye parkettgulv Saga Herringbone Fiskebensparkett, utrolig lekkert sammen med greige.

Stue malt i fargen greige, blå sofa og gulv med fiskebeinsmønster

Denne nydelige fargen Greige FR1424 var også langt oppe blant finalistene til å bli Årets Farge 2019. Men heller ikke denne nådde helt opp! Vi gleder oss til å fortelle hvilken farge som har gått av med seieren!

Følg med, 7.november kårer vi årets farge 2019!