Tapeter til soverom

.

Det finnes en del tekniske kriterier for å kalle noe et soverom. Det skal være nok luft og lys, mulighet for rømningsvei og noen ganger
en vendesirkel. På femtitallet var det uhørt å ikke vaske soveromsgulvet hver dag, mens på 80-tallet fanget vi hybelkaniner med vegg- til-veggtepper. Noen soverom har familiekøye og hundeseng i enden – andre kontorpult i hjørnet og TV på veggen, smykker i undertøyskuffen og uleste bøker i hauger på gulvet. Noen få har kun pute og dyne, seng og gardin.

Felles for oss alle er at vi tilbringer store deler av livet vårt her, så ikke ta dette rommet 
for gitt. Ta en ekstra titt og se om det er muligheter for forbedring. Hadde det vært på tide med nye vegger? Kan det lages soner ved hjelp av farger og tapeter som skiller hvile fra arbeid – hvis bokhylla og PC-en faktisk bare har denne plassen?

Den industrielle stilen passer godt på et soverom. Med kule tapeter, møbler og klesoppheng i rør og kasser med trykk, skaper man enkelt et tøft rom. For at det skal se rent og fresht ut, og ikke slitt og rotete, er det lurt å velge et tapet som binder rommet sammen. Gjerne i to forskjellige mønstre, men kanskje med samme grunntone. Et moderne tapet gjør uansett den industrielle stilen oppdatert og ditt nye soverom til en drøm!

Tapet i blåtoner med detaljer i skinn

Mørke vegger med struktur av skinn. Tøffe kontrastsømmer og gjennomførte detaljer. Reale materialer i tre, lær, lin og et tydelig grafisk uttrykk.
Små hint av gull og blankpolert krom gir følelsen av luksus på en nedtonet og stilsikker måte. Bring hotellstilen hjem. PS! – Også for jenter!

Lilla tapet på soverom

Syrinen er opphavet til ordet lilla, og i England heter den vakre vårblomsten akkurat det, Lilac. Oldtidens kongelige elsket fargen fordi den var sjelden og kostbar, og fortsatt suser det av luksus rundt lilla. Pompøs, vital og energisk. Kostbar, elegant – og sedat.
 Spekteret er enormt. Med sin noble historie passer den perfekt til overflater som fløyel, silke og lin.
 Og visste du at studier viser at nettopp lilla gir mest aktivitet i soverommet?

Sofistikert og elegant? Gå for en kontinental stil. I sørlige deler av Europa har innredningen hatt en helt annen tilnærming til glitter og stas enn her i nord – men nå kommer vi etter! Tapeter med metalltrykk, glitterstrukturer og bolde farger inntar norske hjem. Ut med pregløse hvite vegger – inn med glamour!

Tapet med metalltrykk

De lekre overflatene som av rustikt treverk, siv og slitt maling, gir en helt fantastisk følelse av det autentiske og nære. Satt sammen med skinn, lin og fløyel, får man en følelse av fordums prakt og det gode livet på landet.

Liker du det rolige og vakre, men også det sprelske og lekne? Er det mer deg med grått, men den flotte rødfargen man ser overalt hadde vært kjempelekker i trappeoppgangen? 
En med valgets kval må ha oppfunnet tapetet. En genial måte å dekorere og ombestemme seg på. Med minimal innsats kan man forandre et rom og skape en helt ny stemning – om og om igjen.

Rød tapet på soverom

Vi har flinke folk i våre butikker. Har du rommet, har vi mange og gode forslag. Kom innom, gjerne med et bilde, så hjelper vi deg med å få drømmen oppfylt.

 

Les mer