Trygge og tidløse farger som passer de fleste hus og nabolag

.

Våre husfarger er stadig i endring. På 70-tallet dominerte den brune paletten, på 80-tallet kom rødt, gult og grønt – gjerne på ett og samme hus, og på 90-tallet ble fargene mørkere. I dag er paletten rolig og elegant, og de nøytrale tonene dominerer. Vi gir deg noen fargetips som passer de fleste hus og nabolag i dag.

Nøytrale eksteriørfarger som tilpasser seg

Nøytrale lyse farger løfter husets form og detaljer på en subtil og elegant måte. Naturlig lys og skygge fremhever strukturer i treverk og omramninger, og den varme gløden gir bygningen et vennlig preg. Den nøytrale fargen tilpasses bygget som en kameleon, og er derfor like godt egnet til klassiske som moderne hus. 

 • Hus: September FR5190
 • Staffasje: Kollen FR5191

Hus malt i lys nøytral farge

Moderne med svart

Sorte hus oppleves som trygge og godt forankret i terrenget. Renheten i fargen gjør at det passer like godt til eldre hus som til de helt moderne. Vær bevisst om du ønsker sterke kontraster til detaljer, eller om du vil velge en brekkfarge for en mykere overgang. Alt passer til svart!

 • Hus: Tjuvenborg FR5193
 • Staffasje: Egghvit FR2010

Sortmalt hus

Lyst og delikat med hvitt

En gang var hvit maling forbeholdt de rike. Nå koster fargene det samme, men de hvite husene ligger fortsatt lyst og lett i terrenget, og passer spesielt godt der de kan omkranses av åpne landskap eller en hage. Vi ser dem også med glede langs vår norske sørlandskyst. Et hvitt hus virker større og luftigere enn et mørkt.

 • Hus: Egghvit FR2010
 • Staffasje: Strandgrå FR6075

Hvitt hus

Det grå huset i nabolaget

Den grå fargen rommer egentlig et enormt fargespill. Den tar opp farger fra omgivelsene og oppleves derfor som den perfekte match mot himmel, hav og gress. Grått passer svært bra til moderne arkitektur, og som et dempet avbrekk der det er mye fargevariasjoner i nabolaget.

 • Hus: Balanse FR6185
 • Vindu: Snøfnugg FR5009
 • Staffasje: Strandgrå FR6075

Gråmalt hus

Vakkert og gult gjennom alle årstider

Det vakre, gule huset skaper glede og gir energi. I områder der mange hus er grå og nøytrale, er det velkomment med en liten fargeklatt. Velg gjerne en dempet, varm farge med avtonet balanse til omgivelsene. En slik gulfarge er vakker gjennom hele året, og tåler konkurransen både fra intense sommerfarger og kjølig vinterlys.

 • Hus: Strågul FR5012
 • Staffasje: Egghvit FR2010

Gult hus

Lunt og naturlig med brunt

Gyllen og varm brun henter frem gode minner, forankret i tradisjon og de gamle tjærebeisede stabburene. Det mørke, delikate skyggespillet i overflatene skaper den nødvendige dramatikken. Moderne hus tåler godt denne fargen. Arkitektoniske detaljer kommer til sin rett, og kan fremheves med kontrastfarger.

 • Hus: Tjærebrun FR9115

Brunbeiset hus

Vi hjelper deg til et trygt valg

Når huset står der ferdigmalt, skal du være både stolt og trygg på at du har landet på både riktig farge og riktig produkt som holder huset vakkert og beskytter det i mange år fremover. Syns du det er vanskelig å velge farger, hjelper vi deg gjerne med å finne både farger og produkter som passer akkurat ditt hus.

Kom innom en av våre butikker for mer informasjon og inspirasjon, og få med deg vårt nye fargekart.