Morsomme tapeter til barnerom

.

La barna få bruke fantasien når dere skal innrede rommet. Tør å la dem eksperimentere med farger, det verste som kan skje er at dere må male eller tapetsere om igjen om noen år! Hold fargeskalaen ren og med noen gjentagende farger, så kan du boltre deg i blomster, dinosaurer, fjell og fly – og gode minner.

I våre tapetbrosjyrer kan du finne masse gode ideer til både barnerommet og ungdomsrommet. Vi har tatt frem en rekke tapeter som gjenskaper barndommens gode stemning. 

Barnetapet med blomster

Den sarte starten

Babyens første møte med sarte farger, via prinsesser og prinser i rosa og blått i duse toner, og eventyr på svevende skyer. Det er så sart og vakkert, for vi vil jo at babyen skal få en myk start.

Barnetapet med skyer

Lek på tapetet

Det litt kjedelige barnerommet kan få en tøff fotballvegg på en ettermiddag. La deg inspirere av oppussingsprogrammene, og lag et temarom. Omgivelser inspirerer, så la barna omgi seg med farger og former som trigger fantasi, bevegelse og lek. Hva med sirkus til minstemann, eller fjell og fly til storebror?

Barnetapet med fjell og fly

Det lille kjøkkenet

Stjernehimmel i taket, elefanter på skapdørene, eller tøffe tall som stimulerer til læring? Overrask minstemann med sirkus på veggen, slå opp et telt mitt på gulvet og inviter til popcorn og klovnestreker, eller lage noe godt i det lille minikjøkkenet. Så enkelt og så moro.

Barnetapet

Morsomme blikkfang

Start med en morsom fargerik vegg.
– Eller hva med tre litt nøytrale, og så en med skikkelig trøkk, enten det er til hiphop-danseren eller frøken Bøllefrø. Det er heldigvis ikke slik lenger at jenter bare skal ha rosa og gutter blått. Det er lov å bytte, blande og ombestemme seg, prøve og feile.

Barnetapet med hus

Et nytt eventyr hver dag

Ta utgangspunkt i en favorittleke eller hobby. Hvis minstemann fasineres av ville dyr og leker løvenes konge fra utsiktsposten i sengen, er det massevis å velge fra! Et spennende tapet med dinosaurer kan virkelig sette fantasien i sving. En ting er sikkert; la barnet være med å planlegge, plukke ut farger og hjelpe til med oppussingen. Kanskje blir et hammerslag feil, men hva gjør vel det, når sengen plutselig blir til en skute hvor man sammen kan dra på tokt!

Barnetapet med dinosaurer

Fargerike rom stimulerer og gleder

Med vegger som ivaretar hovedinteressen, får rommet karakter og blir spennende å bo i. Ta innehaveren med på planleggingen, og lag et rom hvor det føles fint å være med venner. Barn bruker mye tid inne på rommet sitt. De sover, gjør lekser, leker og venner kommer på besøk. 

Barnetapet med leker

Det rosa rommet

Men vi har jo selvsagt ikke glemt prinsessen! For har ikke nesten alle jenter en eller annen gang hatt det ROSA rommet? Rommet som bare var for jenter, overnatting, dukker og SingStar? Med tyll og fløyel, bilder og smykker. Enten det var den romantiske prinsessedrømmen som preget veggene, eller den litt tøffere varianten med store blomster eller palmer.

Rosa jenterom

Det handler om å skape rom som tåler barnas hurtigvoksende smak. Som stimulerer til lek, lekser og hvile, uten at oppussingen tar helt overhånd. – Og hvis barna selv får være med å bestemme, varer det ofte lenger!

Tips! Når flere barn deler rom, er det ikke alltid like lett å oppfylle alles ønsker. Med tapet blir det litt enklere.
 To forskjellige mønster kan nemlig gi et fint og variert uttrykk. På en kveld eller to, kan man altså skape full harmoni – både mellom fire vegger og to søsken.

Få mer inspirasjon i vår tapetbrosjyre til barnerom.

 

 

Les mer