Morsomme tapettips til barnerom

.

La barna få bruke fantasien når dere skal innrede rommet. Tør å la dem eksperimentere med farger, det verste som kan skje er at dere må male eller tapetsere om igjen om noen år!

Vi i Fargerike har utviklet en egen tapetbrosjyre til barnerommet. Her kan du finne masse gode ideer til barnerommet eller ungdomsrommet. Vi har tatt frem en rekke tapeter som gjenskaper barndommens gode stemning. Hold fargeskalaen ren og med noen gjentagende farger, så kan du boltre deg i blomster, striper, ruter – og gode minner. 

Fra babyens første møte med sarte farger, via prinsesser og prinser i rosa og blått, til tøft ungdomsrom med tapet som tåler både plakater og teip. Barneårene går fort. Det handler om å skape rom som tåler barnas hurtigvoksende smak. Som stimulerer til lek, lekser og hvile, uten at oppussingen tar helt overhånd. – Og hvis barna selv får være med å bestemme, varer det ofte lenger!

Babyrom med sprinkelseng

Det litt kjedelige barnerommet kan få en tøff fotballvegg på en ettermiddag. La deg inspirere av oppussingsprogrammene, og lag et temarom. Omgivelser inspirerer, så la barna omgi seg med farger og former som trigger fantasi, bevegelse og lek. Sirkus til minstemann og chic jungel til storesøster?

Barnerom med grønn jungeltapet og rød hest

Stjernehimmel i taket, elefanter på skapdørene, eller tøffe tall som stimulerer til læring? Overrask minstemann med sirkus på veggen, slå opp et telt mitt på gulvet og inviter til popcorn og klovnestreker. Så enkelt og så moro.

Sarte sommerblomster som prydet veggene i kammerset, og lukten av mormors soltørkede sengetrekk og høye sommerdyner. Skapsengen som fikk et nytt malingsstrøk for hver familieforøkning. Sammen er det følelsen av sommer, trygghet og kjærlighet.

Start med en morsom mønstervegg.
– Eller hva med tre litt nøytrale, og så en med skikkelig trøkk, enten det er til hiphop-danseren eller frøken Bøllefrø. Det er heldigvis ikke slik lenger at jenter bare skal ha rosa og gutter blått. Det er lov å bytte, blande og ombestemme seg, prøve og feile.

Men vi har jo selvsagt ikke glemt den lille prinsessen! For har ikke nesten alle jenter en eller annen gang hatt det ROSA rommet? Rommet som bare var for jenter, overnatting, dukker og SingStar? Med tyll og fløyel, bilder og smykker. Enten det var den romantiske prinsessedrømmen, eller den litt tøffere varianten med ruter i retrostil. Selv vi voksne velger jo rosa, men da den nye, lekre og nøytrale.

Barnerom rosa mønstertapet

Ta utgangspunkt i en favorittleke eller hobby. Hvis minstemann fasineres av ville dyr og leker løvenes konge fra utsiktsposten i sengen, er det massevis å velge fra! Dust, lekkert dyretapet – eller hva med den fargesterke og spennende jungelen? 
En ting er sikkert; la barnet være med å planlegge, plukke ut farger og hjelpe til med oppussingen. Kanskje blir et hammerslag feil, men hva gjør vel det, når sengen plutselig blir til en skute hvor man sammen kan dra på tokt!

Skolestart, lekser og masse minner. Med vegger som ivaretar hovedinteressen, får rommet karakter og blir spennende å bo i. Ta innehaveren med på planleggingen, og lag et rom hvor det føles fint å henge med venner. Barn bruker mye tid inne og på rommet sitt. Sove, lekser og lek. Venner og hvile. Og omgivelsene våre påvirker oss.

ungdomsrom med mørkegrå og tapet

Det er lettere å lære bokstaver når vi
ser dem hver dag – og hva het nå alle jungelens dyr? Flotte, fargerike rom som stimulerer og gleder, eller avstemte og harmoniske vegger for dem som trenger ro rundt seg. Med tapeter kan du ta solen og blomstene inn, – eller barna med ut på eventyr. Og så er det lett å endre med alder og interesser.

Når flere barn deler rom, er det ikke alltid like lett å oppfylle alles ønsker. Med tapet blir det litt enklere.
 To forskjellige mønster kan nemlig gi et fint og variert uttrykk. På en kveld eller to, kan man altså skape full harmoni – både mellom fire vegger og to søsken.

Grønne omgivelser passer godt til både gutter og jenter. Selv med en dash av rødt eller rosa, trenger det ikke å bli spesielt jentete. Og fjær kan både komme fra en indianer 
og en engels besøk. Helt nøytralt 
er det likevel å velge mønster med treverk. Det skaper lunhet og varme, og barna kan pynte med egne leker.

Se i brosjyren Fargerikes tapeter til barnerom her. https://issuu.com/fargerike/docs/fr_tapekatalog__barn

 

 

 

 

 

 

Les mer