Hvordan male hagemøbler

Ta vare på hagemøblene dine med maling. Vi viser deg hvordan du enkelt lykkes med malejobben.

Male utmøbler

Å male gamle hagemøbler er en enkel sak, og godt for både lommeboken og miljøet. Ta vare på det du har, og gjør en god jobb med vedlikehold og nytt strøk maling. Slik kan du ha glede av det du har eller gi nytt liv til gamle skatter, også i uterommet.

Om du ikke ønsker å male alt i sterke farger, kan du male en liten krakk, en benk, eller en blomsterkasse. Noen fargeklatter her og der vil friske opp og gi spennende uterom. Her viser vi deg hvordan vi har malt en gammel koselig benk i en ny frisk farge: Tradisjonsgrønn FR1910.

Dette trenger du:

  • Utemaling
  • Oval pensel
  • Utegrunning
  • Pussepapir
  • Vaskemiddel til uterommet
Male hagebenk i tre

Vask hagemøblene før maling

Det viktig å vaske møblene grundig før du kan male. Vask møblene godt med egnet vaskemiddel for utendørs, og følg anvisningen på flasken/dunken. Bruk gjerne vaskemiddel av typen Husvask, som fjerner fett, smuss og gjør at grunningen fester seg bedre på underlaget du skal male. Du kan bruke samme fremgangsmåte som ved årlig vask av fasade - les mer her.

La trevirket bli helt tørt før du setter i gang med å male.

Bruk pussepapir for å fjerne løs maling og lakk rester. Puss vekk eventuelle tresplinter og jevn ut småskader/slitasje.

Pusse hagemøbler før maling

Grunn hagemøblene

Det er alltid lurt grunne treverk uansett om det er nytt eller gammel som skal males på nytt. Når trevirket er tørt, fast og rent kan du male et strøk med en grunning for tre. Som regel holder det med et strøk grunning.

Male hagemøbler

Mal to strøk maling på hagemøbler

Mal stolen med to strøk utendørsmaling. For best resultat og holdbarhet anbefaler vi at du benytter Baron Dør & Vindu for utsatte områder. Dette er en spesialutviklet akrylmaling, med kort tørketid, som vil holde de nymalte møblene fin over lang tid. Maling for dør og vindu utendørs kan blandes i et stort antall farger, har god dekkevne i kriker og kroker, i tillegg til denne type maling har god holdbarhet på både farge og glans. Perfekt for møbler som skal stå ute i både sterk sol og ruskevær. 

Unngå å bruke vanlig husmaling tiltenkt fasade til å male hagemøbler, da denne malingen er mer "klissete" og tørker saktere.

TIPS! Vi anbefaler at du unngår å male undersiden av stoler, bord og benker. Da får treverket puste bedre, og malingen holder lenger.

Male hagemøbler

Fargesett uterommet med maling

Vi har malt hagemøbler i både duse og sterke farger. Lag små glade fargeinnslag i hagen, eller velg å mal i mer nøytrale farger. Du bestemmer!

Vi har blant annet malt i fargene Bladgrønn, Engblomst FR2274, Sitrus FR2277, Vespa FR2507, Kløverblomst FR1183, Himmel FR1345 og Den første sneen FR1431. Se bildeinspirasjon under her:

Blå hagebenk
En praktisk hagebenk ser god som ny ut med nytt strøk maling i fargen Vespa FR2507.
Grå trestoler
Gamle trestoler kan bli både trendy og flotte med ny farge. Disse stolene er malt i Den Første Sneen FR1431.
Grønn benk male
En gammel sjarmerende hagebenk har fått en ny frisk farge med et strøk maling. Fargen heter Bladgrønn fra Jotun. Foto: Jotun As
Blå trestoler
Gamle kaféstoler til balkongen ble flotte igjen med et par strøk maling i fargen Himmel FR1345.
Røde hagemøbler malt
Sommerlig stemning i uterommet med disse hagemøblene malt i fargen Kløverblomst FR1183.
Gule malte hagemøbler
Et blikkfang i hagen! Hvorfor ikke male møblene i en sommerlig gulfarge? Disse møblene er malt i fargene Sitrus FR 2277 og Engblomst FR2274.