Nye gulvtrender

Gulvtrender

Hos Fargerike finner du Norges bredeste utvalg av gulv til ditt hjem eller hytte. Vi har tatt en titt på de nyeste gulvtrendene og hva du kan velge som ditt nye gulv.

Nytt gulv

Gulvet har blitt et viktig interiørelement i våre hjem, og har stor betydning for innemiljøet og som påvirker uttrykket og atmosfæren i et rom. Gulvet er den flaten i boligen som slites mest, og ved å legge nytt gulv endres hele rommets utseende og karakter. 

Det er mange gode grunner for å bytte ut det gamle gulvet. Et nytt gulv vil gi hjemmet ditt et verdiløft. Skal du selge boligen kan det være smart å legge nytt gulv. Gulvet er noe av det første en kjøper ser, og førsteinntrykket har alt å si. En gammel parkett som har gulnet med årene vil ikke gi et særlig godt inntrykk for en kjøper.

Nytt gulv

Lyse tregulv

De lyse, hvitpigmenterte gulvene passer perfekt til de nordiske fargene, som lenge har vært en sterk trend. Farger som går fra det svale gråblå til det friske grønne. Naturlige farger og materialer spiller godt sammen og gir rolige rom å oppholde seg i.

Herdet tregulv er en ny type tregulv på markedet som har blitt svært populært. Dette er en ekstra slitesterk variant av parkett, i ekte tre. Derfor tåler herdet tregulv hard belastning og det skal mye til å få merker og hakk. Treoverflaten har likevel den attraktive lunheten og gir den behagelige varmen som ekte tre utstråler.

Les mer om herdet tregulv her.

Lyse gulv trend

1-stavs parkettgulv

Lyse 1-stavs parkettgulv passer til det meste, og er et trygt og populært valg. Dette er en trend som kommer til å holde lenge, og et tidløst gulv som vil gi et klassisk utrykk i ditt hjem.

Parkettgulv velges ofte på grunn av det estetiske og opplevelsen av det naturlige materialet. De fleste kjøper parkett som er ferdig overflatebehandlet, lakket eller oljet. Et parkettgulv kan slipes flere ganger, og har derfor i utgangspunktet lang levetid. 

1-stavs parkettgulv

Mørke tregulv

Etter flere år med lyse gulv slår nå pendelen den andre veien. Mørke gulv velges oftere og oftere. Struktur, røffhet og mønster er i fokus. Til de lyse og delikate fargene gir dette spennende kontraster. Også her er det naturen som er i fokus.

Parkettgulvet Shade Eik Italian Brown skaper varme rom med mørkt naturlig tre, og er nydelig i kombinasjon med lyse farger på vegger og interiør. Også i mix med møbler i lysere treverk. 

Mørke gulv trend

Rustikke tregulv

Ekte tregulv med livlige variasjonen med karakteristisk kvistmerker er en stigende trend igjen. Naturlige detaljer gir gulvet en følelse av hundreårig patina i treverket. Parkettgulvet oppleves lunt og gir den behagelige varmen som ekte tre utstråler.

Frem til ganske nylig ble enkelte deler av eikestammen regnet som altfor rustikke som gulvmateriale. I dag er karakteristiske kvister og naturlige fargevariasjoner ettertraktet og populært. Heritage parkettgulv fra Tarkett har en naturlig og meget livlig overflate som passer perfekt til deg som ønsker å fylle hjemmet med naturmaterialer i gulv og interiør.

Gang med vinylgulv med mønster

Ruter parkettgulv

Det klassiske rutemønsteret på parkettgulv fra 1950-tallet har blitt en ettertraktet egenskap igjen for nye gulv. Tregulv og parkettgulv med mønster som ruter eller fiskebeinsmønster er noe flere og flere ønsker seg. Gulvet gir en eksklusiv og moderne følelse, og er det perfekte tilbehøret til den skandinaviske stilen i hjemmet. 

Ruter parkettgulv

Fiskebensparkett

Klassisk fiskebensmønster i parkettgulv er en drøm for mange, og er nå svært oppnåelig med parkettgulv i klikksystem som kan legges i ruter eller fiskebein. Ekte tregulv med tidløst design som forsterker et genuint og fasjonabelt uttrykk i både det moderne hjemmet og i bygninger med lange tradisjoner.

Vi ser en økt etterspørsel etter fiskebensmønster til gulv, og hos Fargerike har vi flere varianter med forskjellige fargedesign både i parkett og i laminatgulv

Fiskebeinsmønster parkettgulv

Barnevennlig laminatgulv

De forskjellige rommene i huset brukes på forskjellige måter. I en gang behøver du et helt annet gulv enn det du har i stuen. Det perfekte stuegulvet for en småbarnsfamilie hvor aktivitetsnivået er høyt og det er mye som skal utforskes, krever et annet gulv enn for de som bor uten barn og husdyr. På et kjøkken bør en velge gulv som tåler fuktighet, og gulvet på barnerommet bør være en lun, men solid lekeplass. 

Laminatgulv er et allsidig og slitesterkt gulv, som i dag er førstevalget for mange. Dagens laminatgulv er av høy kvalitet og i design som etterlikner naturlig treverk. Hos Fargerike finner du et stort utvalg laminatgulv i ulike design og fargefinish.  

Laminatgulv barnevennlig gulvtrend

Vedlikeholdsfritt med klikkvinyl

Klikkvinyl er et nytt gulv som har skutt opp som en rakett i markedet. Produktet er så tynt at det er enkelt å legge på toppen av et eksisterende gulv, det oppleves varmt å gå på og gir en god romfølelse. Her trenger du heller ikke fagfolk for å få gulvet på plass, det er lett å legge selv. Klikkløsningene gjør også gulvet like enkelt å montere og nesten like raskt å legge som et vinylgulv du ruller ut. 

Klikkvinyl finnes i mange forskjellige utførelser, så her er det noe for enhver smak. Det faktum at det tåler fuktighet svært godt, gjør det perfekt i en gang, hvor støvler og dryppende jakker parkeres. Samtidig som det er et vakkert og allsidig gulv som passer til både stuerom og soverom.

Gulvtrend laminat

Teppegulv på vei tilbake

Teppegulv er på vei tilbake til de norske hjem etter flere 10-år som helt borte. Vegg-til-vegg-tepper har utviklet seg til å få en stor forbedring på kvalitet og design, og er i dag meget slitesterke og flekkavisende. I tillegg kan de binde støv, og er et trygt valg til soverom om du ønsker å skape den trendy hotellfølelsen. 

Hos Fargerike finner du et stort utvalg av måltilpassede tepper, vanlige tepper og ikke minst vegg-til-vegg-tepper. Et mykt teppe luner rommet, demper lyd, og med farger eller mønster kan det gjøre mye med romopplevelsen. Tepper gir også en unik mulighet til å lage soner i rommet.

Lyst vegg-til-veggteppe

Slitesterk gulv

Klikkvinyl har blitt svært populært. Tile er en klikkvinyl i flisformat, som er ekstremt robust og stabil. Dette gulvet tåler mye fuktighet og er det ideelle valget til kjøkken, gang eller vaskerom uten sluk. Med stilrent betongutrykk kan du skape trendy og minimalistiske rom. Her kombiner med Tavle FR1230 på vegg og lister. Sammen med interiør i naturlig tre og bambus, oppleves gulvet scandi cool. 

Gulvbelegg gang

Miljøvennlig og bærekraftig gulv

Mange ønsker å ta bærekraftige valg når det kommer til kjøp av nytt gulv. Kork er et unikt miljøvennlig og bærekraftig gulv med et negativt karbonavtrykk. Wise sine korkgulv hos Fargerike er et PVC-fritt gulv produsert med kork i samtlige sjikt som gir kompromissløs gangkomfort, støyreduksjon, varmeisolasjon og støtmotstand. Med stilsikre og naturtro overflater får du en god kombinasjon av ønsket design, velvære og respekt for naturen.

Hos Fargerike finner du et bredt utvalg korkgulv i ulike design og med gode egenskaper for et bærekraftig gulv du kan ha glede av over lang tid i din bolig.

Les mer om korkgulv her.

Korkgulv