Hvordan bruke SiOO:X

Har du en gammel terrasse eller trapp som har vært beiset eller oljet? Eller kanskje den bare har stått ubehandlet i mange år? SiOO:X gir nytt liv til terrassen din med en naturlig sølvgrå nyanse og sørger for at treverket holder lengre.

Video

Vi er vant med å dekke over terrassen vår med farger og glatte overflater, men nå vil vi slippe treverkets naturlige farger tilbake. SiOO:X er en miljøvennlig og annerledes behandling som blir stadig mer populær. 

Imiter naturens beskyttelsesteknikk, forbedre tresortens egenskaper og beskytt dine treflater i opptil 15 år. SiOO:X danner naturige beskyttelse, og forlenger treverkets levetid. Behandler du ditt treverk med dette produktet får du en vakker, sølvgrå og myk overflate. Produktet er enkelt å påføre og krever lite vedlikehold. 

Steg for steg: 

  1. Rydd og spyl av terrassen. Vask med SiOO:X Forvask.
  2. Påfør 2 strøk av SiOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 1 av 2.
  3. Påfør 1 strøk av SiOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2.
  4. Neste sesong: Vask med SiOO:X Vedlikeholdsvask og ett nytt strøk med SiOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2.

Forholdsregler

Sjekk værmeldingen før du begynner. Det er viktig at det ikke regner mens du skal utføre jobben. Hvis det skulle begynne å regne etter du har påført steg 1, og før du har påført steg 2, bør du påføre et ekstra strøk til av steg 1. Unngå også behandlingen i direkte sollys, da tørker behandlingen fortere enn den skal og holdbarheten blir ikke optimal. Velg deg en dag det er tørt og overskyet. 

SiOO:X kan brukes både på ny og tidligere behandlet terrasse.

Trinn 1: Forarbeid og forvask

For å få et flott sluttresultat, er det alltid viktig med godt forarbeid. Rydd bort hagemøbler og blomsterpotter. Sørg for at terrassen er helt ren og fri for tidligere påført olje, beis eller andre behandlinger.

Spyl terrassen med rent vann fra hageslange. Vi anbefaler at du deretter vasker med SiOO:X Forvask. Denne forvasken tynnes ut med 1 del forvask og 4 deler vann. En kanne med forvask holder for opptil 50 kvm avhengig av hvor skitten terrassen er.

Påfør vaskemiddelet med pensel, rulle eller svamp. La den virke i ca 10 minutter. Når virketiden er over kan du begynne å skrubbe med en terrasseskrubb. Skyll av og spyl terrassen godt. Trinn 1 kan påføres når terrassen er helt tørr, det kan ta 1-2 dager avhengig av solforholdet.

SiOO:X Wood Protection SiOO:X Forvask

SiOO:X Forvask

BRUKSOMRÅDER: Treforsterkende rengjøring før behandling med Sioo:x Trebeskyttelse. Rengjøring av ekstra utsatte og skadde Sioo:x-behandlede overflater med påvekst og kraftig smuss. Løser også opp og fjerner Sioo:x Overflatebeskyttelse. Det er viktig å påføre et nytt strøk med Sioo:x Overflatebeskyttelse slik at Sioo:x-behandlingen blir komplett. Åpner opp fete, harde eller høvlede overflater, noe som gjør at Sioo:x Trebeskyttelse trenger bedre inn. FORBEREDELSER: Rengjør terrassen grundig med Sioo:x Forvask for å fjerne olje, maling, fett og smuss. Eventuelle rester av olje og maling vaskes eller slipes bort. Spyl av med vann og la treverket tørke ordentlig.

1 liter
399,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
399,- pr. kanne

Trinn 2: Påfør trebeskyttelse 1 av 2

Rist kannen med SiOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 1 av 2 godt. Det er viktig at du ofte rører godt om under påføring av middelet. Les anvisningen på produktet nøye før du setter i gang.

Her er dekkevne 4-5 kvm per liter. Første strøk påføres på en helt tørr overflate. Stryk produktet ut med en bred pensel, og husk å mette endene på terrassebordene godt.

Vent i minst to timer før du påfører et nytt strøk med steg 1 av trebeskyttelsen. Det andre strøket må tørke i minst fire timer før du fortsetter videre på neste trinn.

Fra-15%5 liter

SiOO:X Wood Protection SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 1 av 2 for Terrasser

SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 1 av 2 for Terrasser

SiOO:X Premium Terrasse er et naturlig tokomponent system, som beskytter treverk og gir en naturlig grå farge. SiOO:X består av Trebeskyttelse (Trinn 1) + Overflatebeskyttelse (Trinn 2), dette er Trinn 1. SiOO:X trenger inn i treet uten å danne filmsjikt oppå. SiOO:X Terrasse er fargeløs, men fremmer treets naturlige grå farge, hvor åringer og kvister er synlig. Et kisleskjold bygges gradvis opp, over tid og holder i ca. 12 år. Farge og beskyttelse utvikles av fukt og tørke. Prosessen er bærekraftig fordi den fanger opp og binder CO2. SiOO:X gjør overflaten sval, tilnærmet flisefri og barfotvennlig med få sprekker. Det forenkler den årlige vårrengjøringen. Terrasseproduktene er beregnet på høvlet treverk i og rundt terrasser og brygger. For finsaget kledning skal du bruke SiOO:X Fasade.

3 liter
Før 1 149,- 977,-
5 liter
Før 1 699,- 1 444,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
NÅ fra 289,- pr. literFør 340,-

Trinn 3: Påfør trebeskyttelse 2 av 2

For påføring av SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2 bør du dele inn terrassen i seksjoner. Dette strøket skal påføres tynt over hele terrassen med en pensel.

Les anvisningen på produktet nøye. Her er dekkevne 8-10 kvm per liter. 

La det gå 3 minutter før du går tilbake og stryker laget godt ut. Etter 30-60 minutter har overflaten tørket og du kan ta i bruk terrassen.

Fra-15%5 liter

SiOO:X Wood Protection SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2 for Terrasser

SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2 for Terrasser

SiOO:X Premium Terrasse er et naturlig tokomponent system, som beskytter treverk og gir en naturlig grå farge. SiOO:X består av Trebeskyttelse (Trinn 1) + Overflatebeskyttelse (Trinn 2), dette er Trinn 2. SiOO:X trenger inn i treet uten å danne filmsjikt oppå. SiOO:X Terrasse er fargeløs, men fremmer treets naturlige grå farge, hvor åringer og kvister er synlig. Et kiselskjold bygges gradvis opp, over tid og holder i ca. 12 år. Farge og beskyttelse utvikles av fukt og tørke. Prosessen er bærekraftig fordi den fanger opp og binder CO2. SiOO:X gjør overflaten sval, tilnærmet flisefri og barfotvennlig med få sprekker. Det forenkler den årlige vårrengjøringen. Terrasseproduktene er beregnet på høvlet treverk i og rundt terrasser og brygger. For finsaget kledning skal du bruke SiOO:X Fasade.

3 liter
Før 1 149,- 977,-
5 liter
Før 1 699,- 1 444,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
NÅ fra 289,- pr. literFør 340,-
SiOO:X gjør terrasen vannavvisende og diffusjonsåpen.

Trinn 4: Nytt strøk neste sesong

Etter 12 - 18 måneder fra forrige behandling, anbefaler vi å påføre et nytt strøk med SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2 for Terrasser. Dette gjøres for å forsegle behandlingen og sikrer holdbarheten på opptil 15 år.

Før påføring bør du vaske med SiOO:X Vedlikeholdsvask kombinert med en myk børste. Skyll godt av med rent vann fra hageslange. La overflaten tørke helt opp før påføring av trebeskyttelse steg 2 av 2.

SiOO:X Wood Protection SiOO:X Vedlikeholdsvask

SiOO:X Vedlikeholdsvask

  • Skader ikke SiOO:X behandlingen, mild og ren
  • Holder treoverflaten fri for smuss
  • Holder treet friskt
1 liter
429,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
429,- pr. kanne

Fargeprossessen - Ferdig grånet etter ca 1 år

Etter påføring første året vil overflaten få en gulbrun og litt ujevn farge. Gråfargen begynner å komme frem etter 2-4 uker, og er ferdig grånet etter ca 1 år.

Er sommeren spesielt tørr eller har du behandlet treverk som står under tak, kan gråningen fremskyndes ved å dusje terrassen forsiktig med vann av og til.

Påføre SiOO:X
SiOO:X kan påføres på både nye og eldre terrassebod.
behandling med SiOO:X
Før og etter behandling med SiOO:X.
Terrasse gråning sioox
Få en vakker, sølvgrå og myk overflate på din terrasse.
Gråning terrasse sioox
SiOO:X gir utvendig treverk en dyp beskyttelse, samtidig som den ikke skjuler treverkets mønster og utseende.
Sioo:X
Ferdig grånet terrasse etter ca 1 år.
Basseng terrasse
Terrassebord behandlet i SiOO:X egner seg godt som bassengdekk.
SiooX brygge båt
SiOO:X-impregneringen rengjør og beskytter trevirket i brygger mot alger og smuss og glatthet i minst 5 år med bare enkelt vedlikehold.

Forbrukstabell

Kvm Forvask konsentrat - ca forbruk Steg 1 - ca forbruk, to strøk. Steg 2 - ca forbruk, et strøk.
4-5 1 liter 1 liter 5 dl
8-10 1 liter 2 liter 1 liter
20-25 1 liter 5 liter 2,5 liter
30-40 1 liter 8 liter 4 liter
40-50 1 liter 10 liter 5 liter
60-75 2 liter 15 liter 7,5 liter
80-100 2 liter 20 liter 10 liter
100-125 3 liter 25 liter 13 liter