Terrassebeis

Farger til terrasse

Klar for å sette i gang med terrassesesongen? Fargerike har utviklet et fargekart for terrasse med vakre, nordiske farger. Farger som får frem gløden i treverket, og som harmonerer med det nordiske lyset og våre fargetradisjoner.

Terrassen blir for mange det viktigste rommet i hjemmet når solen titter frem, og det er få ting som slår følelsen av solvarmt tre under tærne. Tredekke står i en særstilling i Norge og duften av nybeiset tre er et sikkert vårtegn. 

Å beise terrassen er det første på lista av mange gjøremål når utesesongen starter og med sesongens nye beisfarger er det mange spennende nyheter å velge i. Finn din nye favoritt her.  

Se vårt fargekart til terrasse her.

Fargevalg

Kontraster eller myke overganger? Å fargesette omgivelsene våre får stadig mer oppmerksomhet fra eksteriørbevisste nordmenn. De lyse terrassefargene understreker den nordiske stilen, og er en lett og delikat kontrast til mørke husvegger. Sorte detaljer og grønne uteplanter binder det hele sammen. 

En annen retning er å videreføre fargene fra hus og møbler i en lysere eller mørkere tone, som gir en myk overgang. Begge deler skaper helhet, og hever det visuelle inntrykket av uterommet. 

Her beiset med FR210012 Sommerask, en grå nyanse som fremstår mild og delikat.

Sommerask beis

Mørkt eller lyst?

Når du skal beise terrassen deler du prosjektet inn i tre deler: fargevalg, vask og påføring.

Merk deg at beis er en transparent behandling. Fargen på beisen du velger påvirkes av fargen på treverket. Det er viktig å ikke la seg friste til å legge på flere tykke lag med terrassebeis i håp om at dette skal påvirke fargen. Da trekker ikke beisen ned i terrassebordene. Etter en lang vinter med vær og vind kommer da den øverflødige beisen til å flasse av.

FR210021 Dunbjørk er inspirert av sarte, spede og myke tonene, rett før alle fargene eksploderer i naturen. Delikate grå toner gir uterommet en egen harmoni.

Dunbjørk

Fjern gammel beis

En terrasse som er behandlet fra før eller har stått ubehandlet over vinteren, må renses med terrasserens før du kan sette i gang med å beise. Terrasserensen klargjør treverket for beising og hjelper til med å fjerne gammel beis eller olje fra terrassen.

En regnværsdag er en perfekt dag for vasking, da er terrassen allerede våt - så hvorfor ikke utnytte det? Kle deg opp i regntøy, vernebriller og hansker. Gå ut i regnet med terrasserens og skrubb.

Her beiset med FR210025 Bartre.

Bartre

Hverdagsferie på terrassen

I dette fargekartet ønsker vi å inspirere slik at uteplassen blir et hyggelig sted å tilbringe både sene kvelder og ferie. Gled deg over en ny uteduk, sommerblomster og solen som varmer. Spanderer du i tillegg en flott beis på selve terrassen, har du lagt alt til rette for en hyggelig plass utendørs i sommer. 

FR210030 Humlebøk har en varm glød og en gyllen patina, som henter inspirasjon fra fargetonene til honning og rav. Denne nyansen er akkurat passe lys, og passer perfekt til både kalde og varme fasadefarger.

Humlebøk

Brune nyanser

Tenk også over husets fargepalett når du skal velge beis til terrassen. Skap en helhet med fargene på din husfasade, vinduer, dører og andre detaljer. Dette får du hjelp til hos oss i Fargerike.

Brune nyanser gir treverket en gyllen glød som står perfekt til de hvite og brunbeisede fasadene vi finner på mange norske hus. Brune beisnyanser gir en lun og varm stemning. De er også nydelige i kombinasjon med tilbehør i hvitt og blått, som er mange nordmenns favorittkombinasjon.

Følelsen av en barnåldekket sti i skogen, hvor trinnene blir myke og dempet. Bring denne varmen og følelsen hjem med beisefargen FR210015 Furuskog.

furuskog

Mørke nyanser

Når du påfører farger til en liten flate, spesielt på et terrassegulv, rydder du samtidig opp rent visuelt. Treverket får også den nødvendige beskyttelsen mot solens UV-stråler med et nytt lag beis. 

Den mørke beisen jevner ut fargeforskjeller uten å fjerne trestrukturen, og resultatet ser rent og ryddig ut. Mørk og brun beis skaper en delikat kontrast til lyse hus og hvite hagemøbler. Mørke og brune nyanser kan også med hell brukes på plassbygde møbler, plantekasser og trapper. 

FR210017 Almdal er en forfriskende nyanse til det moderne, hvor alle flater får en egen renhet. Denne nyansen oppleves også sofistikert til den klassiske stilen, hvor detaljer blir løftet og fremhevet.

ALMDAL FR210017

Nøytrale farger

En skjermet, overbygget terrasse gir store bruksfordeler til glede langt ut på sensommeren. Det er heller ingenting i veien for å beise både pergola og skillevegger med samme terrassebeis. Å beise trappen i samme farge skaper også en flott helhet. 

FR210022 Vårask er en farge med det beste fra to verdener, en rolig mykhet fra det grå og livlige, og kraftfullt uttrykk fra det brune. En omgjengelig og vakker farge som er flott både til selve terrassen, men også pergola, trapper og plantekasser.

Vårask beis

Dempet og diskre med grå beis

De kjølige grå beistonene passer perfekt inn i den norske naturen og gir et friskt og elegant preg til uterommet. Fremhev det naturlige ved å dekorere med steiner, drivved og stål. Grå dekkbeis er nydelige sammen med farger som du finner i den norske skjærgården, som mosegrønt og dempede blågrå nyanser. Skap kule kontraster med friske blomster i sterke farger som gul og rosa.

FR210029 Aspnes har hentet sin inspirasjon fra naturens hvitvaskede svaberg og skjell vasket i land på stranden.

Aspnes

Den nøytrale gråfargen

Grått passer til alt. Delikat til hvite hus, en frekk kontrast til de mørke, og en soleklar favoritt for mange. Den nøytrale gråfargen plukker opp kulørene fra omgivelsene rundt, som himmel, vegetasjon, og fasadefarger. På samme måte vil den gløde i kveldssolen, og oppleves dempet og diskre i skyggepartiene. 

FR210012 Sommerask er en grå tone som minner om renvasket fjell og svaberg. En grå nyanse som fremstår mild og delikat. Den står godt i kombinasjon med både kalde og varme farger på veggfasader.

sommerask

Delikat overflate

Grått er et lekkert valg til moderne hus. Den oppleves som nøytral, og ser ryddig og stilig ut. Et gråbeiset terrassegulv slites diskret i tråd med treets egen farge. Selv om et naturlig grånet gulv gir den samme effekten, vil overflaten i et behandlet gulv gjøre vedlikeholdet enklere. 

Forestill deg lyden av raslende ospeløv i sommerbrisen. FR210026 Ospøy har hentet fargeinspirasjon fra den behagelige grå tonen på stammen til Ospetreet.

Ospøy