Velge laminat, klikkvinyl eller korkvinyl?

Hos Fargerike finner du et av Norges bredeste utvalg av gulv. Vi forklarer deg forskjellen på laminatgulv, klikkvinyl og korkgulv.

Laminatgulv, klikkvinyl eller korkgulv

I dag er det heldigvis ikke bare trestavs parkett eller tradisjonelt tregulv som gjelder. Gjennom tidene har det vært mange ulike gulvtrender og gulv som har vært "standard" valg i de norske hjem. Alt fra originale furu-gulv til vegg-til-vegg-teppe, gulvbelegg og gulnet trestavs parkett. Nå kan vi heldigvis velge blant et bredt utvalg gulv, som dekker ulike behov og som er for enhver lommebok. 

Tre ulike gulvtyper som har blitt svært populære, som er både praktiske og estetisk flotte, er laminatgulv, klikkvinyl og korkgulv. Vi guider deg igjennom hva forskjellene er, og hvilke behov de kan dekke i ditt hjem. 

Derfor skal du velge laminatgulv

Laminat er et gulv med tillaget design for å ligne mest mulig på et naturlig tregulv. Laminatgulv er slett ingen nykommer på markedet, men et produkt som blir stadig mer populært. Kvaliteten og utseende på laminatgulv har forbedret seg mye med tiden, og er nå et gulv som ved første øyekast kan være vanskelig å skille fra tradisjonell parkett. 

Laminatgulvet har lang levetid med sin ekstremt gode slitestyrke, og er derfor et godt valg både for lommeboken og miljøet. Dette gulvet er også et billigere alternativ for deg som skal pusse opp på budsjett, men likevel ønsker gulv som vil gi rommet en genuin følelse og ønsker en rask montering av gulvet selv.

Laminatgulvet vil oppfattes noe hardere å gå på enn klikkvinylgulv, men tåler desto mer slitasje. Gulvet er lagdelt, kjernen er gjerne i HDF og bunnsjiktet er laget av et meget stabilt materiale som gjør at gulvet ikke vil krumme eller bøye seg. På toppen presses en dekorfilm med et naturtro foto av ekte tre og et klart pvc sjikt /melaminfilm. Denne metoden gir gulvet et naturlig og flott utseende med en ekstrem slitestyrke og holdbarhet. Drar du hånden over dagens laminatgulv, vil du føle struktur som ved et ekte tregulv.

Hos Fargerike finner du et bredt utvalg laminatgulv i flere ulike design og format: 

Laminat kan fint legges på gulvvarme men følg alltid monterings- / leggeanvisningen for det gulvet som skal installeres.

Derfor skal du velge klikkvinyl

Flere og flere får øynene opp for klikkvinyl. Et gulv som stadig blir mer populært, og som stadig kommer med flere nye design. I motsetning til andre gulv tåler klikkvinylgulv mye fuktighet, og er derfor anbefalt for yttergang, gang, vaskerom uten sluk, kontor, kjøkken og andre rom i hjemmet med mye slitasje. Gulvet vil holde seg like fint over lang tid, og krever minimalt med renhold.

Klikk-løsningene gjør også gulvet like raskt og enkelt å legge som et laminatgulv. Klikkvinyl egner seg meget bra på gulvvarme, men følg alltid montering/leggeanvisningen for det gulvet som skal installeres. Vinyl har lenge vært et populært produkt på rull som gulvbelegg. Men klikkvinyl gir de samme slitesterke egenskapene, men med et helt nytt utrykk i rommet ved gulvbord som klikkes sammen. Hos Fargerike finner du også klikkvinyl i praktisk flisformat.

Klikkvinyl består av flere sjikt der toppen er et gjennomsiktig beskyttende lag mot riper, flekker og slitasje, og under ligger selve dekoren. I bunnen ligger stabiliserende og slagfaste sjikt som sørger for at gulvet ligger stabilt og tåler mye. Klikkvinyl er mykere å gå på enn laminat og vil oppleves lunere. 

Hos Fargerike finner du et godt utvalg med klikkvinyl som passer til flere ulike rom og stiler: 

Klikkvinyl er både robust, støydempende, og tåler mye søl og smuss. Et perfekt gulv for kjøkkenet!

Derfor skal du velge korkgulv

Korkgulv er et miljøvennlig og naturlig gulv som kommer med mange positive egenskaper. Kork er et materiale som har en negativ CO2-effekt, da det ikke krever at man feller trær, fordi det kun er barken som høstes. Barken vokser ut igjen og kan høstes på nytt, og hyppigheten er strengt regulert.

Korkkjernen til korkgulvet gjør gulvet mykere å gå på, har høy støyreduksjon og varmeisolasjon. Korkgulv har også meget god støtmotstand hvis du skulle miste noe i gulvet, og er et vakkert og holdbart gulv i mange år fremover.

Korkvinyl tåler også en god del fuktighet og egner seg derfor på kjøkken, i gangen, på hjemmekontoret eller barnerommet. Korkgulvet har en kjerne av HDF og det er i denne kjernen det solide 2G klikksystemet sitter. Korkgulv er like enkelt å legge som laminatgulv og klikkvinylgulv, ved å klikke bord for bod på plass. 

Siden korken har så god varmeisolasjon i seg selv, egner det seg meget godt der du har et kaldt undergulv. Korkvinyl kan legges på gulvvarme - følg alltid monterings/ leggeanvisningen for det gulvet som skal installeres.

Hos Fargerike finner du en rekke korkgulv med ulike design:

Cellestrukturen i kork ligner en bikube, dette gir kork naturlig lydisolerende egenskaper og absorberer støt.