Personvern

Fargerike tar din rett til et privatliv på alvor og personvern hos Fargerike omfatter selvfølgelig alle de rettigheter du har som beskytter ditt privatliv når vi behandler dine personopplysninger.

Personvernerklæring

Du som kunde er alltid vår høyeste prioritet og du kan stole på at vi behandler dine personopplysninger sikkert, men respekt og forsiktighet.

Opplysninger om våre kunder blir hovedsakelig brukt for å optimalisere kundeopplevelsen ved handel i våre varehus og på nett, for å tilpasse markedsføring og kommunikasjon. Nedenfor vil vi beskrive hvilke opplysninger vi samler inn og hva vi bruker dem til.

Fargerike-kjeden består av kjedekontoret Fargerike Norge, samt medlemsbedrifter. Personvernerklæringene til kjedekontoret og den enkelte medlemsbedrift (tilgjengelig hos den enkelte bedrift) gir mer detaljert informasjon om personopplysninger som behandles i Fargerikekjeden.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til deg som enkeltperson, slik som for eksempel navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, e-postadresse, kjøpshistorikk, IP-adresse og samtykker. Personopplysninger er ikke anonym informasjon vi samler som ikke kan kobles til deg som en enkeltperson.

Hva samler vi av informasjon og hvorfor?

Vi behandler opplysninger fra dine kjøp i våre butikker og vår nettbutikk. Innhentede opplysninger lagres så lenge kundeforholdet eksisterer. Som kunde har du rett til å få personopplysningene dine korrigert eller slettet. Dette kan gjøres ved henvendelse på chat på nettsidene våre eller på e-post til vår kundeservice: kundeservice@fargerike.no.

Vi behandler følgende personopplysninger:

  • Navn og kontaktopplysninger hos privatpersoner, slik som adresse, telefonnummer og e-postadresse.
  • Brukerrettigheter og innstillinger for kontoer på internett
  • Kunders samtykke til markedsføring og personalisering, samt reservasjon mot markedsføring per e-post, sms og digital annonsering
  • Fødselsdato
  • Geolokasjon og IP-adresser
  • Personopplysninger som personen oppgir i online chat
  • Kunder i butikk

Kunder i våre butikker får tilbud om å bli registrert kunde i vårt butikkdatasystem. I dialog med våre kunder lagrer vi opplysninger som navn, adresse, e-post, telefonnummer og kjøpshistorikk. Opplysningene brukes til å oppfylle leveringsforpliktelsen vi har overfor deg som kunde. Ved bestilling og/eller levering av varer kan fødselsdato og adresse også bli forespurt. Lagring av kundeinformasjonen gjør at vi kan gi en bedre kundebehandling ved eventuelt bytte og reklamasjoner av varer, gjennomføring av servicetjenester og at vi generelt kan ha en bedre dialog med kundene i kjøpsprosessen.

Kunder i nettbutikk

I nettbutikken lagres navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse og kunders ordrehistorikk. Dette er nødvendig for å kunne levere varene som blir bestilt, samt at det er praktisk når det er behov for dialog om en aktuell ordre. All data relatert til kjøp lagres i vårt butikkdatasystem Lindbak og blir behandlet og lagret på en sikker måte. Ordrehistorikk oppbevares for å sikre god oppfølging av våre kunder og for å sikre lovpålagte forpliktelser.

For å gjennomføre betalingstransaksjoner benytter vi Klarna. Våre leverandører har ikke tillatelse til å benytte innhentet informasjon om våre kunder til noe annet enn å utføre betalingstjenester for oss. Nedenfor finner du link til leverandørene våre sine personvernserklæringer.

Klarna

Lindbak

Nyhetsbrev

PostNord

Vipps

Kunder i våre butikker og i nettbutikken vil i tillegg få tilbud om å bli medlem i Fargerike. Etter samtykke fra kundene vil vi da kunne sende ut relevante tilbud og informasjon på e-post og/eller SMS, og de vil få mulighet til å benytte seg av eksklusive medlemstilbud.

Alle som handler på fargerike.no vil bli tildelt et medlemsnummer som er et unikt kundenummer. Du vil også få mulighet til å samtykke til at vi kan tilby deg fordeler, tilbud, tilbud basert på kjøp av varer og tjenester, gi tilpasset kommunikasjon og å bygge generell kunnskap om kjøpstrender.

Registrerer du deg som medlem uten å ha gjennomført en handel, aksepterer du at vi lagrer opplysninger som navn, telefonnummer, adresse, e-postadresse, kjøpshistorikk i butikk/og eller nettbutikk. Etter kundens samtykke benyttes denne informasjonen for å kunne tilby medlemmene relevant informasjon og gode tilbud sendt på e-post og/eller SMS.

De som melder seg på vårt nyhetsbrev samtykker at vi benytter deres e-postadresse for utsending av markedskommunikasjon. Fargerike forplikter seg til å ikke dele informasjon om medlemmer i kundeklubben eller nyhetsbrevlister med øvrige parter, samt til å kun benytte den til de punktene som er nevnt her. Personopplysningene vil være lagret hos oss frem til man eventuelt melder seg av nyhetsbrevet, kundeklubben eller ønsker å bli slettet som kunde – noe man til enhver tid har mulighet til å gjøre.

Min side

Som innlogget på «Min side» har du innsyn i dine personopplysninger og din kjøpshistorikk (butikk, dato, sum beløp). Du kan melde deg av kommunikasjon fra våre tjenesteleverandører. Fargerike må imidlertid alltid kunne kommunisere med deg på e-post eller SMS for å kunne administrere medlemsforholdet. På min side kan du endre opplysninger som navn, adresse, telefon og e-post.

Endringer

Fargerike kan endre personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Fargerike.no. De gjeldende vilkårene vil til enhver tid være tilgjengelig på under personvern.

Sletting av personopplysninger

Som kunde kan man be om å få se lagrede opplysninger om seg, redigere dem eller velge å få informasjon fjernet. Dette kan gjøres ved henvendelse på e-post til kundeservice@fargerike.no.