utemaling

Farger på hus

Gode fargevalg er like viktig for husfarger som valg av interiørfarger. Her finner du alle varianter fra den tradisjonelle gulfargen til vakre rødfarger og spreke rosafarger på husene. Hent inspirasjon til staffasjefarger og vårt nye hjertebarn; inngangspartiet.

Rød

Rød er en farge som er forankret i tradisjon og tid. Vi finner utallige røde hus i landskapet med hvite kontraster på staffasje. For et mer moderne uttrykk, kan du male vegger, dører og staffasje i samme farger. Selve arkitekturen skaper den nødvendige dynamikken og skyggespill.
husfarger rød

Melburød FR6170

Fargen er en mørk og lun rødfarge, som både kan være tradisjonell i kombinasjon med hvit staffasje eller moderne som helfarge på alle elementer.
eksteriørfarger hus rødt

Grå

Grått hus skaper variasjon og bidrar til harmoni i et boligfelt. Ulike gråfarger kombineres godt med gult, blått eller grønt i landskapet. Grått er elegant og stilrent i kombinasjon med hvitt eller mørk staffasje, som gir huset en moderne stil.
Fargekart
husfarger grå

Rosa

Rosa er en varm og tradisjonell farge som ble brukt mye på bygårder. Vi i Fargerike vil gjerne se flere privathus som våger å skille seg ut i vakre og spennende farger. Med det hvite detaljene gjør det hele huset mer harmonisk og vakkert.
husfarger rosa

Gul

Et gult hus skaper glede og energi i omgivelsene. Det finnes en stor variasjon av gulfarger, alt fra varm, dempet eller den klare gulfargen som Hankø. Fargen stråler sammen med solen og blir en fargeklatt i landskapet.
gulfarger hus

Strågul FR5012

Gul kan føles som en intens farge, strågul er en mildere gulfarge, som en svak sommersol.
gulfarger eksteriør

Blå

Dempede blåfarger en nydelige ute som husfarger. De står godt til naturens egne himmelfarger og gir en myk overgang i kombinasjon med det grønne. Denne mørke fargen fremhever husets arkitektur, kombinert med hvite detaljer som gir huset et rent og definert uttrykk. Ønsker du mindre kontraster er sort et godt alternativ til detaljene.
husfarger blått

Lyse detaljer

Detaljene er like viktige for den totale stilen som husfargen. Enten du vil fremheve vinduskarmene eller skjule de. De fleste går for klassiske hvitfarger eller mørke detaljer, men husk at det finnes et bredt spekter av andre farger som også kler detlajene.
staffasje husfarger

Nøytrale farger

Nøytrale eller lyse gråfarger er alltid et sikkert valg for husfarger. Det er elegant og stilrent, samtidig som det gir større mulighet for å leke med farger på interiør og tekstiler til uterommet.
lyse husfarger

Grønn

En myk og dus grønnfarge som er lekker som husfarge i kombinasjon med hvit detaljer på staffasjen.