Hvilken type tapet skal jeg velge?

.

Ulike rom krever ulike typer tapet. Her er en enkel guide til de fem vanligste typene og utstyret du trenger for å sette dem opp.

Fibertapet

Fibertapet er gjerne litt tykkere enn papirtapet og har mer struktur, det er vaskbart og fungerer godt som armering. Slike tapeter er enkle å sette opp. Du påfører et jevnt lag Casco Premium vegg-/vevlim med en malerulle før du setter opp tapetet og ruller det forsiktig ut. Ved hjelp av litt fukt blir det smidig og lett å montere i hjørner.

Papirtapet

Papirtapet egner seg best i oppholdsrom og bør ikke skrubbes. Før du setter det opp, smører du Casco Wallpaper på bredden med en bred pensel. Deretter bretter du limside mot limside slik at limet får trekke inn i tapetet uten at det tørker. La tapetet ligge slik i minst fem minutter før du setter det opp på veggen.

Vinyltapet

Vinyltapet kan både vaskes og skrubbes og egner seg derfor godt i rom som er utsatt for slitasje og skitt. Vinyltapet med bakside av papir skal fuktes med vann på baksiden og rulles sammen og trekke i 3-5 minutter. Rull så Casco Premium vegg-/vevlim på veggen med malerulle og fest én og én høyde om gangen. Du kan også smøre lim på tapetets bakside som ved papirtapet. Hvis tapetet har fiberbakside kan du bruke samme teknikk som ved montering av fibertapet.

Våtromstapet

Våtromstapet er en ekstra solid vinyltapet og har en bakside som ikke påvirkes av vann. Du bør likevel unngå å bruke denne type tapet i dusjen og andre steder hvor vannet står rett på veggen. Til montering bruker du Casco Aqua som rulles rett på veggen med en malerulle og transparent sveisevæske til å sveise sammen skjøtene.

Veggfornyer/ Non-woven

Veggfornyer/ Non-woven kan brukes som erstatning til helsparkling av tak og vegger, og egner seg godt til montering på underlag som glassfiberstrie eller pussede vegger. Veggfornyeren limes på veggen slik at den blir klar for ny tapetsering eller maling. På grove underlag bruker du Casco New Start vegglim og på finere underlag kan du bruke Casco Premium.

Hvilken tapet skal jeg velge?