La barna være med å velge tapet

.

Å få sitt eget rom er kjempestort. Men å få lov til å være med å innrede det, er enda større! Vi viser deg et lite knippe tapeter til barnerom, for liten og stor.

Med vegger som ivaretar hovedinteressen, får rommet karakter og blir spennende å bo i. Ta innehaveren med på planleggingen og lag et rom hvor det føles fint å henge med venner, og gjøre lekser. Gjør rommet morsomt, og fyll veggene med dyr, tegninger, ananas, eller eventyr. (Scandinavien Designers Mini, Borge).

Barnetapet med eventyr, på barnerom

Lag din egen fargepalett

Det litt kjedelige barnerommet kan få en eventyrlig vegg på en ettermiddag, som barna til og med kan fargelegge selv. (Scandinavien Designers Mini, Borge).

Tapet men eventyrlig tegnet mønster

La barna får være med å bestemme, da varer det ofte lenger. Gi fantasien fritt spillerom i form av figurer og farger - barn og farger hører sammen. For de aller minste, er det kjempespennende. Det stimulerer både til lek, hvile og å gjøre lekser. (Scandinavien Designers Mini, Borge).

Barnetapet med barnemøbler i front

Barnerommet må ikke ha barnetapet

Barnerommet skal være et koselig og trygt sted å oppholde seg, men det behøver ikke være barnemotiv på tapetet. Hva med et tapet som ser ut som en ubehandlet byggeplate? Det viktigste er å ha rom for lek, moro, og den viktige søvnen. Dette er barnas fristed. (Essential Elements, Borge).

Tapet som ser ut som byggeplater

Kule tapeter til store barn

Ananas på tapetet er det vel ikke så mange i klassen som har. Det er gøy å vise frem rommet sitt når det blir så spenstig! (Colourful Nature, Borge).

Tapet med ananas, gul vegg og seng med orange sengeteppe

Poden vokser fort, og interessene endrer seg raskt under oppveksten. Det kan være lurt å la barnet få èn vegg som barnet selv kan velge en tapet, og la de andre tre veggene være malt i en nøytral farge. Det vil gjøre det enklere å endre uttrykket på rommet, ved kun å tapetsere den ene veggen på nytt. (Orbit, Graphic World, Borge).

Tapet med planeter

Hva med helt blått på den ene veggen? Ensfargede tapeter skaper et rolig inntrykk, og pynteting på veggen kommer godt frem. (Pigment 2, Borge).

Ensfarget blå tapet på barnerom med en skrivepult

Eller fargerike papegøyer, det er både koselig og kult.  Forvandle rommet til et spennende sted der kreativiteten blomstrer, og fuglene kvitrer. (Colourful Living, Borge).

Parpegøyetapet på barnerom med skrivepult