Trestjerner Gulvolje

.

Trestjerner Gulvolje er en eksklusiv overflatebehandling som gir en silkematt overflate som fremhever treets naturlige nyanser og struktur.

Den smussavvisende overflaten er lett å rengjøre og vedlikeholde. Produktet kan blandes i mange farger. Trestjerner Gulvolje benyttes som vedlikeholdsolje på tidligere oljede gulv. Produktet er lett å påføre og meget luktsvak.

Trestjerner Gulvolje

Pris:
• 0,68 ltr. 298,-
• 2,7 ltr. 698,-

Bruksområder: Til innendørs bruk på nye eller nedslipte tregulv og på nedslipte parkettgulv. Produktet kan også benyttes på lutbehandlet tre, benkeplater og møbler. Merk! Gulvolje skal ikke danne film. All overskytende gulvolje skal fjernes etter å ha ligget blank og våt på treet i 5-10 minutter. Et ferdig oljet gulv skal virke mettet og gi et silkematt utseende.

Trestjerner Gulvolje kan også benyttes til fargesetting/innfarging av gulv i kombinasjon med etterfølgende overlakkering. Benytt da 1 behandling med Trestjerner Gulvolje og 2 strøk lakk. Trestjerner Gulvolje kan overlakkeres med Trestjerner Gulvlakk Vannbasert, Trestjerner Gulvmatt og Trestjerner Gulvlakk Oljebasert i henhold til de ulike lakkenes bruksområde. Trestjerner Gulvolje kan også overbehandles med Trestjerner Hardvoksolje. Benytt da 1 behandling med Trestjerner Gulvolje og 1 strøk med Trestjerner Hardvoksolje. Trestjerner Gulvolje kan overlakkeres/overbehandles etter 2 døgn.

Forbehandling: Flaten skal være helt ren og tørr. Tidligere lakkerte og malte flater må slipes ned til bart treverk/parkett. Benytt slipemaskin for å sikre jevn og grundig sliping. Avslutt med 180 korning. Fjern slipestøv med en mikrofiberklut. Nytt og nedslipt treverk renses grundig med Trestjerner Gulvrens. Bruk Jordan Proffmopp eller egnet gulvklut. Vent med å olje til flaten er helt tørr. NB! Grundig vask med Trestjerner Gulvrens er en forutsetning for jevnt innsug av olje og vellykket sluttresultat.

Bruk: Rør oljen godt om før og under bruk. Hell oljen over i et rullekar og sett rullekaret på en papplate for å unngå drypp og søl. Masker gulvlister. Begynn å olje langs lister tilsvarende 4–5 gulvbord. Bruk en flat lakkpensel. Påfør så oljen med Jordan rull for jevne underlag påmontert forlengerskaft i bordenes lengderetning. Oljen skal ligge blank og våt på treet i 5–10 minutter. Tilfør mer olje hvis den tørker/trekker inn.

Olje som eventuelt kommer opp fra sprekker mellom gulvbordene etter at gulvet er ferdig behandlet må ettertørkes. Oljen skal herde i 7 dager. Gulvet er brukstørt etter ca. 16 timer, men i herdetiden er det viktig at overflaten ikke blir skitten, fuktig eller tildekket. Maleverktøy rengjøres med White Spirit.