Pure & Original Fresco Kalkmaling

.

Fresco kalkmaling er en 100% mineralsk og miljøvennlig maling for innendørs bruk. Det spesielle med Fresco, er blandingen av kalk og naturlige pigmenter som gir unik struktur og fargespill.

Veggflatenes dybde, matthet og fargespill tilfører rommene en varm og autentisk atmosfære. Gir en helmatt, betonglignende og levende overflate med fremtredende fargenyanser. Utseende avhenger av påføringsmetode.

Pure & Original Fresco Kalkmaling

Pris: 1,0 liter: 518,- 2,5 liter: 1048,-

 

Bruksområder: Fresco er laget for innendørs bruk og består av ren, lesket kalk og naturlige pigmenter. Fresco er opprinnelig utviklet for mineralske underlag som puss og betong, men kan også brukes på andre underlag som gipsplater og tidligere malte flater. Underlaget må være egnet for kalkmaling, dvs. absorberende og ikke vannavvisende. Alle overflater må behandles med minimum ett lag P&O wallprim. Det anbefales at P&O wallprim påføres i samme farge som hovedprodukt. Dette betyr at i mange tilfeller vil bare trenge ett strøk av hovedproduktet.

Forbehandling: Det er viktig at overflaten har ensartet absorpsjonsevne, slik at produktet tørker likt inn i hele overflaten. Alle overflater må behandles med minimum ett lag P&O wallprim. Det anbefales at P&O wallprim påføres i samme farge som hovedprodukt. Dette betyr at i mange tilfeller vil bare trenge ett strøk av hovedproduktet. Hvis man ignorerer bruk av P&O wallprim, kan vi ikke garantere for hovedresultatet.

Svært porøse overflater bør forbehandles med P&O wallfix, før påføring P&O wallprim på hele overflaten. Støvete reparasjonsmerker må forbehandles med P&O wallfix, før påføring av P&O wallprim på hele overflaten. Rene reparasjonsmerker bør forbehandles med P&O wallprim, før påføring av P&O wallprim på hele overflaten.

Bruk: Fresco påføres med en stor, langhåret og myk pensel. P&O kvalitetspensel med naturbust anbefales. Malingsrulle bør ikke benyttes, da den gir skjolder. Det er viktig å male vått i vått, dvs. overlappe penselstrøkene mens de ennå er våte og ikke male over det som er tørt. Hele veggen må gjøres ferdig når du først har startet. Det anbefales 2 strøk for best holdbarhet. Det er svært viktig at lagene med maling, får tørke i minst 8 timer før maling av andre strøk. Lagene bør påføres i normal tykkelse, ikke for tykt. Produktet dekker ca 10 m² pr. liter. Overmalbar med andre strøk etter min. 8 timer tørketid. Ferdig herdet etter ca 7-14 dager.

Fresco er overmalbar med annen type maling. Overflaten må pusses lett og primes med P&O wallprim før ny maling påføres. Kalkmaling er absorberende og porøs. Vann, fett og høy luftfuktighet kan gi varige merker. For å unngå dette kan flaten forsegles med Pure&Original Eco Sealer. Påføres tidligst 10 dager etter siste malingsstrøk. Eco Sealer påføres i tynne strøk med pensel, ikke rulle.