Fargekombinasjoner

Fargekombinasjoner

Det å velge en farge til ett rom kan ofte gå bra, men når du skal begynne å kombinere ulike farger i forskjellige rom da er det flere som støter på en utfordring. Hvilke farger passer sammen, varme/kalde farger eller kulørte farger. Nå skal vi forklare deg noen grunnregler som er godt å ha når du skal ta et fargevalg.

Fargesirkel

En fargesirkel inneholder de fire elementærfargene gult, rødt, blått og grønt som også kalles en fargefamilie. De er plassert ved hver sin kvartsirkel, som igjen er inndelt i 100 like trinn. Her finner du et enormt utvalg av ulike farger fra lyse, kulørte, varm, kalde eller mørke.

Farger
Fargesirkel

Fargestyrke

Fargene bor i hver sine fargefamilier, men de har likheter som sorthet og fargestyrke, det som gjør at fargene er like mørke eller lyse. Et enkelt tips å følge er og velge farger som har en likhet, da vil uttrykket i rommet være rolig og balansert.

Fargekombinasjoner

Kombinasjoner

Ønsker du å bruke farger fra forskjellige fargefamilier, da kan du se om fargen har samme kulørthet, svarthet eller hvithet. En trygg måte å skape trygge kombinasjoner.

Farger
Fargekombinasjoner