Derfor bør du vaske før du maler

.

For å få et best mulig resultat når du skal male, er det først og fremst viktig å vaske før malingen påføres. Det høres kanskje kjedelig ut, men et godt forarbeid må til for å få et perfekt sluttresultat.

Vask veggene før du maler

Har du opplevd at malingen har flasset av, eller fått et misfarget resultat? Da er sjansen stor for at det ikke har vært rengjort før malingen har blitt påført. Når man skal pusse opp ønsker man et flott resultat man kan være stolt av og ha glede av i lang tid, da må det vaskes før malingen kan påføres. Med riktig utstyr er det faktisk fort gjort.

Gode hjelpemidler som forlengerskaft, mikrofiberklut og mikrofibermopp er et godt utgangspunkt til vegger og tak. Et forlengerskaft er perfekt å bruke på glatte vegger, det gjør jobben mye enklere.

Vaske med forlengerskaft

Når du skal vaske lister, karmer eller panel, bør du vaske med en god klut som ikke loer. Da kommer du godt til, også på panelens underliggere. Bruk egnet vaskemiddel til malt panel innendørs.

Lofri klut til panel

Til beiset panel finnes egne rensemidler som fjerner skitt og gamle såperester på en effektiv måte, slik at du sikrer god heft til ny behandling med beis eller maling, og sluttresultatet blir jevnt og pent.

Vegger med tapet bør ikke vaske med for mye vann, gjør alltid en liten vasketest et sted som ikke synes så godt, slik at du ser hva tapetet tåler.

Taket må også vaskes før det males

Taket kan være kinkig å rengjøre før maling, men resultatet blir fort skjemmende om du ikke tar deg tid til det. For å få jobben raskt og effektivt unna anbefales mikrofibermopp med forlengerskaft.

Takvask med mopp

Taket er ofte utsatt for sot fra stearinlys og fyring i peisen etter en lang vinter. Ta gjerne en runde med tørrmoppen før du starter med selve vaskingen, da får du fjernet støv, spindelvev og annet tørt smuss i taket. Deretter fukter du hele taket før du begynner å vaske, for å unngå skjolder.

For et godt resultat på glatte tak anbefales å vaske i én retning frem og tilbake, og helst i den retningen lyset kommer inn i rommet fra vinduet. Vær sparsommelig med vannet, slik at det ikke oppstår rennekanter nedover veggene.

TIPS! Med "Jordan malingsklar" som er en våtmopp klar til bruk, blir takvasken lekende lett. Festes enkelt på et slipebrett med borrelås - og du er klar til å svinge deg rundt i vasken.

Våtmopp til vask

Dette trenger du:

  • Tørrmopp – Mikrofiberkluten som effektivt fjerner støv.
  • Lofri klut Perfekt til mindre flater, panel og lister.
  • Spesialvask før maling  Enkel rengjøring som ikke trenger å skylles av.
  • Vaskeklar våtmopp Sparer deg for tid.
  • Forlengerskaft  Raskere og enklere rengjøring.

 

Rengjør alltid før du maler

Uansett hva du skal male, enten det er vegg, tak, gulv eller møbler, bør du vaske før du maler. Det sikrer at malingen hefter bedre, unngår skjolder og du får et jevnere og penere resultat som varer i lang tid. Men husk at det må være helt tørt og støvfritt etter vasken før du kan begynne på ditt maleprosjekt.

Trenger du inspirasjon før du skal male? Ta en titt på inspirerende hjem eller finn din favorittfarge.