Tryll frem vakkert fargespill med kalkmaling

.

Har du alltid drømt om et vakkert matt utseende på veggen? Drømmen er ikke langt unna. Med supermatt kalkmaling oppstår nydelig fargespill som gir rommet det lille ekstra.

Liker du den røffe stilen med matte vegger som hinter til rå betong, eller en mykere stemning i interiøret med sarte farger? Mal deg til den stilen du selv ønsker med kalkmalingen Pure & Original, den gir en unik matthet og skaper dybde og liv til alt som males.

Unik struktur

Det beste med kalkmaling er at det er enkelt å få til. Legg til side alt du tidligere har lært om påføring av maling, for kalkmaling skal påføres med tilfeldige malerstrøk på kryss og tvers, og en helligdag her og der gjør det perfekt. Dette skaper et helt unikt uttrykk som minner om mur og betong med en fantastisk struktur og vakkert fargespill som trylles frem når malingen tørker. Vi har brukt kalkmalingen Pure & Original i fargen Sort sateng FR1257, og syns resultatet ble fantastisk.

Pure & Original malt med fargen Sort sateng FR1257 på vegg og lister

Farger for alle

En farge er ikke bare en farge når det kommer til kalkmaling. Man opplever den som dypere, varmere og mer intens, og dens lek med lys gir vakre skygger på en helt annen måte enn vegger malt med vanlig maling.

De nøytrale tonene i et interiør setter en perfekt bakgrunn for en lun og hyggelig stemning som passer like godt på landet som i en leilighet i byen. 

Kalkmalingen i fargen Sort sateng FR1257 skaper en lekker bakgrunn

Lyse sarte farger er utrolig vakkert i kalkmaling, en får nesten en sakral følelse. Ved å tilføre stål og moderne tidsriktige materialer som marmor, dannes raskt et tøffere preg mot de lyse veggene.

Vegger malt med kalkmaling i fargen Snørstorm FR1251

Ved å male listene i samme farge og ikke minst samme produkt som på veggen, ser det nesten ut som om en har visket ut det glatte og industrielle, og uttrykket får en mykere klang til veggen. Samtidig skapes en illusjon om høyere takhøyde når alt er malt med samme farge. Den myke nøytrale fargen Skyggespill FR1246 skaper et rolig preg og gir en perfekt balanse til det lyse treverket.

Blå vegg og gulvlister malt med kalkmaling. Bord pyntet med bøker og blomster

De mørke tonene endrer seg på en helt annen måte en de lyse. Det er som om malingen har to lag; ett lag med den dype tunge fargen, mens den andre ligger over som en krittet letthet i en lysere nyanse. Dette får fargene og stemningen i rommet til å gløde. De mørke fargene fremstår som elegante og gir rommet ro. Er du glad i grønne planter, kommer de ekstra godt frem sammen med de mørke fargene - som for eksempel Skumringstimen FR1245.

Vakkert fargespill med fargen Skumringstimen FR1245 på kalkmaling

Kalk til alle rom

Kalkmaling kan brukes på mange forskjellige overflater, som dører, vinduer, møbler og til og med gulv. Enten du skal male vegger eller møbler, og uansett rom, finnes en kalkmaling til ditt bruk. Kanskje du ønsker å bruke din favorittfarge i et fuktig, vått rom som kjøkken, gang eller bad der du ønsker vegger som er motstandsdyktige mot fuktighet og flekker. Muligheten er der, for kalkmalingen er ikke bare vakker, den er også fukt og muggresistent med en overflate som puster og regulerer fuktigheten helt naturlig.

Kalkmaling i fargen Skyggespill på vegg, bord med naturgjenstand og glassvase med blomst i front

Kom innom en av våre Fargerike-butikker og få med deg et fargekart og se alle fargene. Vi hjelper deg gjerne med å finne den riktige kalkmalingen til ditt bruk og den effekten du ønsker.

Malingslokk med maling fra Pure & Original, i forskjellige farger