Tidløst og fargerikt

.

Da Tove og mannen hennes flyttet fra et stort hus til leilighet, byttet de ut både interiør og fargepalett.

Straks vi går over dørstokken til den romslige leiligheten litt utenfor bykjernen i Lillestrøm, ser vi at her bor det noen som ikke er redd for teksturer og farger. – Da barna var ute av redet, ble huset på 350 m2 for stort for mannen min Dag og meg, forteller Tove Fossum Svendsen, som har funnet seg godt til rette i det helt nybygde leilighetskomplekset.

I stuen har Tove valgt et tapet som gjør rommet lunt og intimt. – Det er her vi lader batteriene, og jeg liker å sitte her og lese en bok, forteller hun. – Gjerne foran peisen i lenestolen, et av de få møblene vi tok med oss fra det gamle huset. Men den ble som ny etter at jeg fikk den trukket om i stoffet Senegal 45 Lilac fra Green Apple. Det spennende stoffet med krokodilletekstur passer perfekt til lillanyansen i tapetet på kjøkkenet. Tapet 65013 Flamant fra Arte.

Den ble som ny etter at jeg fikk den trukket om i stoffet

I den lilla sofaen har Tove puter laget av tekstiler fra Fargerike, og på veggen henger det to fargerike malerier. Både Tove og Dag er glad i kunst, og på gjesterommet har Tove flere kunstverk som snart skal opp på veggene. Et av de siste bildene hun har hengt opp, er et maleri av den Iranske kunstneren, Faranak Bergdal. – Jeg ble rett og slett forelsket i fargene, og måtte bare ha det! Nå mangler jeg bare vegglampen i hjørnet, så er stuen komplett, sier Tove.

Jeg ble rett og slett forelsket i fargene

Hun tar seg god tid til å finne de riktige tingene og ikke minst riktige fargene. Hun har også fått plass til et praktisk hjemmekontor i nisjen bak peisen. Som kontrast til den grå fargen har Tove malt hyllene og skrivebordet i fargen 3060-Y55R. – Jeg er ganske fargeglad av meg, forteller Tove. – Oransje og lilla er farger jeg har hatt sansen for lenge, og selv om fargene er to ytterpunkter, synes jeg de passer veldig godt sammen.

Som kontrast til den grå fargen har Tove malt hyllene og skrivebordet i fargen 3060-Y55R

– Jeg er veldig glad i tekstiler, forteller Tove, og viser vei inn på soverommet. Tove har malt nattbordene i en dus nyanse av lilla S5502-R. Lampeskjermene er trukket med Orlando Velvet DORV 231039 fra Sanderson, kjøpt hos Fargerike. Med utgang til en balkong der de kan nyte morgenkaffen, er dette en drøm av et soverom. Sengeteppe i velur er fra Day Home. Mønstret pute sydd av tekstilet 15149-719 Tiger lily fra Green Apple. Den isblå puten er fra Lene Bjerre. Bildet over sengen er av Marianne Aulie.

Med utgang til en balkong der de kan nyte morgenkaffen, er dette en drøm av et soverom

Her har hun selv laget hodegavlen og trukket den i tekstilet Majestic Velvet. Med tapetet 81006 Odessey fra Clarke&Clarke/Borge i samme fargetone og et stort sengeteppe av et tekstil fra Green Apple oser soverommet av den luksuriøse hotellfølelsen vi alle drømmer om.

Her har hun selv laget hodegavlen og trukket den i tekstilet Majestic Velvet

Men også gjestene sover godt her hos Tove og Dag. På gjesterommet har de valgt tapetet Møll fra kolleksjonen Trend! by Fargerike. – Her er det lysere og litt andre farger, men jeg liker også dette rommet veldig godt, sier Tove. – Jeg ville gjerne ha en gjennomtenkt fargepalett som var typisk oss, og det har vi absolutt fått til.

Men også gjestene sover godt her hos Tove og Dag