Spenstig fargelek

.

Karrigult tak i gangen og lilla kjøkken. Gulltapet på toalettet og småfugler på veggen. Lekne farger og myke tekstiler. Familien Flatnes-Wees moderne, fargerike og funksjonelle hus har fått et unikt særpreg og en varmere atmosfære.

FARGE har tatt turen til en lun bukt en times kjøring utenfor Haugesund, til Førresfjorden. Familien på fem (Odd Arne Flatnes og Vivian Wee Flatnes med tvillingene Odin & Remi på 12 år og på Vilde på 8 år) flyttet inn det nærmest herskapelige funkishuset. Det åpner seg opp nedover mot sjøen et steinkast nedenfor den store terrassen.

De store vinduene speiler fjorden og årstidene utenfor

Mamma Vivian, som jobber i familiebedriften Wee Gruppen/Wee.no med ansvar for fritidsprodukter, vokste opp i nabohuset. For henne føltes det veldig riktig å bygge et hus i barndommens hage og skjærgård. Hun ønsket å benytte farger for å gi et personlig preg og tilføre varme til huset som var tegnet med store vinduer, stramme linjer og kaldere materialer som betong og hvite flater.

- Jeg ønsket å skape en kontrast til det maskuline uttrykket huset hadde. Dessuten var huset så utrolig lyst med de store vinduene. For at vi skulle slippe å gå med solbriller i stuen i det enormt sterke lyset valgte vi en nokså mørk blåfarge på veggen. Ved å ha flere nøytrale soner i fargen Kanin FR1104, «trygge» rom, kunne vi leke oss med andre flater.

I hele huset har man benyttet farger for å gi et personlig preg

Det ble karrigult tak i gangen og lilla bak kjøkkeninnredningen. Ikke minst kom den vakre lysekronen frem på en helt spesiell måte da vi malte taket, forteller Cathrine Storesund, interiørkonsulent i Fargerike Raglamyr i Haugesund. Hun jobber til daglig med fargesetting av hus.

Spenstig kjøkken med lilla på veggen

- Odd har lenge ønsket å ha hytte eller hus helt nede ved sjøkanten. Da vi fikk muligheten til å kjøpe nabohuset til mine foreldre, måtte vi bare slå til. Det gamle huset hadde stor tomt med strandlinje. Da kunne vi dele tomten og bygget nytt hus helt nede ved kaien. Ektemannen Odd er byggeleder og medeier i Norgeshus Haugesund, og forteller om husets arkitektur:

- Det er Inga fra Arkitekt Eskild Kvala AS som har tegnet huset i samarbeid med Norgeshus Haugesund. Vi ønsket en moderne bolig med universell utforming og masse glass mot fjorden. Vi ønsket oss også et "naust" i underetasjen som vi kunne ha som hytte med kjøkken, dusj og lagerplass til fiskeutstyr og utemøbler.

- Og hvordan ble den endelige løsningen? - Fantastisk luftig med mye dagslys og lettvinte løsninger. Vi er glad for at vi hadde Cathrine fra Fargerike til å velge farger og sette dette sammen slik at vi ikke endte opp med hvitt på alt. Naustet fikk hyttestil, og bryter også totalt med hovedetasjen.

Hyttestil med mur, tre og kryssfinér

Når du oppholder deg i stuen er du i direkte kontakt med fjorden og uteplassen. Det føles veldig naturlig med den stilen i underetasjen. Det er røft og maskulint.

Direkte kontakt med fjorden

Interiørkonsulenten og familien viser oss inn i den store stuen der to fotografier fra Kare Design smykker den ene veggen. Da familien skulle bygge nytt hus, var det noen krav som måtte innfris. De har tre barn, der et av barna bruker rullestol. En heis måtte tegnes inn, og alle rom ute og inne måtte være tilgjengelig for alle. Fisking fra brygga var viktig!

Spenstig fargelek

- Jeg kjenner Vivian fra før og vet at familien er veldig sosial og elsker å kokkelere og dekke langbord. Uteplassen var viktig og det å kunne åpne opp mellom inne- og uterommet. Beliggenheten her er jo helt unik, smiler Cathrine.

Det nybyggede naustet i underetasjen har fått en røffere stil med trevegger, der gamle minner og bilder er mikset med nytt design.

Gamle minner er mikset med nytt design

Et av barnerommene har fått en fototapet med to lam.

Fototapet med sau

Et annet barnerom har fått en fototapet med herlige blomster og fugler, Prisma fra Fantasi. Akkurat passe romantisk og tøft.

Prisma fra Fantasi

Soverommet til foreldrene har sjøutsikt og har fått myke tepper og bærer preg av hotellstil, med innebygget bad i rommet. Hvert soverom har et nytt tema, i sterk kontrast til de andre, men på en underlig måte går alt sammen opp i en utradisjonell enhet og stil.

Kanin FR1104

Sømløse omgivelser med walk-in bathroom er toppen av luksus.

Sømløse omgivelser

- De grå og beige sonene er avgjørende for at dette ikke ble spinnvilt. Den knallrosa fargen på det ene jenterommet blandet vi spesielt til, forteller Cathrine, og peker deretter på det iøynefallende karrigule taket i gangen: - Dette er nok det mest sprelske vi gjorde. Det er utradisjonelt og tøft, men jeg synes det fungerer supert!

Karri FR2508

- Og et toalett med gulltapet? Cathrine nikker. - Det er det bare Vivian som kunne ha gjort. Hun liker ting med glamourpreg, og hun tør å bryte noen grenser. Derfor kan vi blande det funksjonelle med det mer dramatiske. Det handler om å våge.

Perlemor, fliser og hvit porselen i skjønn forening

Jeg jobber med dette fordi jeg både er glad i farger og folk, og ser derfor på mulighetene for å tilpasse hvert prosjekt ved å bli kjent med menneskene som skal omgi seg med fargene og tekstilene til daglig. Dette huset er unikt. Jeg kommer nok sannsynligvis aldri til å gjøre noe likt igjen. Fargene som er brukt er Fargerikes egne FR-farger, og de kommer jeg garantert til å bruke mange flere ganger, men i nye settinger og nye prosjekter.