Sov godt med blått

.

På soverommet kan du tillate deg å bare være helt stille. Ligge og hvile og finne roen. Innred soverommet med Årets Farge 2018, blått – for en god natts søvn.

Blått er perfekt til soverommet

Den beroligende fargen gjør at vi faller til ro, sover godt, og den gir oss energi når vi våkner opp til en ny dag. Innred gjerne med lette gardiner og bølgete mønstre som hjelper kroppen inn i hvilemodus. For å bryte opp det kjølige kan du dekorere med gylne detaljer og lune tekstiler. Legg et mykt teppe på gulvet som kan ta imot føttene når du bestemmer deg for å bevege deg ut i verden igjen. Denne sengegavlen er laget av plank i ulike lengder og malt i fargen Isfjord FR1040, tak og taklist har fått fargen Sølvbånd FR1349 i matt maling, og den høye fotlisten er malt med Vårnatt FR1356. Lag på lag med tekstiler skaper en deilig oase. Sengen har fått sengeteppe fra Broste, gardiner fra Green Apple, og sengeskjørt sydd av tekstiler fra Pagunette. Resultatet er en lyseblå sval soveromsdrøm.

Sengegavl er malt i fargen Isfjord FR1040

Skrått og blått

Soverom med skråtak gir en spesiell trygghetsfølelse, men man må tenke litt lurt når man skal utforme rommet. Her er skråtaket utnyttet ved å bygge inn bokhyller i irregulære størrelser, noe som gjør endeveggen til en liten kunstinstallasjon med ulike rom med plass til minner og bøker. Det halvmåneformede vinduet lukkes med en spesiallaget halvsirkelskodde som til vanlig henges i taket, det blir litt som å skalke luken på en båt før man kryper til køys. Veggene har en behagelig blå tapet fra Borge (More Than Elements 49805), som rammer inn himmelen utenfor, og teppene på gulvet gir en lun og god hulestemning. Skuffene er malt i fargen Isfjord FR1040, og gulvet er et deilig og lunt vegg-til-vegg teppe, Marquesa Tweed. Det er perfekt med teppe på soverommet da det binder støv.

Skråtaket gjør rommet til en lun hule

Blå søvn

Vi ser en trend med mørke vegger mot lysere gulv og møbler. Slik skapes et dunkelt rom som dempes enda mer, av gardiner lag på lag og kontraster i tekstilene med tung velur mot florlett chiffon. Det myke understrekes ytterligere med møbler i naturmaterialer, runde bord og mange puter i ulike former som innbyr til en behagelig søvn. For å stramme det hele inn igjen, benyttes geometriske linjer i metall - som i denne lysekronen eller i en gullfarget vase. Blått, rosa og gull; de mørke og dype blåtonene sender deg inn i en sval og dyp søvn. Bondeblå FR1915 er en varm blåfarge som gir et lunt preg til rommet. Tilfører du detaljer i gull, og tekstiler i rosa får du en sofistikert varme. Til det mørke rommet har vi valgt et helt lyst gulv. Slik fremstår rommet som mykere og lettere, det løftes opp, tross den mørke fargen på veggen. De mørke gardinene gir blending om ønskelig, mens de sarte rosa volangene demper kontrasten mellom ute og inne ved å sile lyset inn på en behagelig måte, og med et vegg-til-vegg teppe får du en myk start på dagen.

Vegger er malt i en varm blåfarge, Bondeblå FR1915

Blått på tapetet

Soverommet er rommet der vi henter oss inn igjen, kjølige og svale farger er fortsatt de mest populære nyansene. Tapet blir mer og mer populært, dette soverommet er tapetsert med Simplicity fra Eco. Taklamper, bordlampe, benk, settbord, speil er fra Light & Living. Syns du blått blir for «kaldt», kan du varme interiøret med gulldetaljer.

Soverom med blå tapet

Blå hyttedrøm

Veggene er malt i fargen Natthimmel FR1586, og taket har fått fargen Ren Hvit FR1050. Supplerer du med naturmaterialer understreker du roen enda mer. Blir det for romantisk og rolig, og du ønsker et lite brudd, tilfører du et varmt rødt element. Lek deg med toner fra mørkere gråblått, til klart kald blått, til varm fiolblå. Sengegavlene er trukket med tekstiler fra Clarke & Clarke fra Borge, og soverommet har fått vinylgulv som er lett å holde rent.

Les om den blå hyttedrømmen ved Fagerstrand.

Blå hytte

Vågalt på soverommet

Soverommet er blitt et rom vi prioriterer i større og større grad når vi innreder. Det er her vi trekker oss tilbake og finner roen etter en kaotisk hverdag. Her velger mange sterkere og mørkere farger enn de går for i resten av boligen, kanskje fordi det kjennes trygt og privat. På dette soverommet er veggene malt i fargen Frostrøyk FR1348, noe som gir en behagelig og lun atmosfære.

Blå puter

Blå mønstermiks

Beveger du deg innen samme fargepalett, kan du mikse tekstiler og mønstre med stort hell. Velg deg en hovedfarge og miks interiøret rundt denne. Dette blå palmetapetet fra Cole and Son er et forfriskende innslag i rommet, og passer perfekt sammen med Toile-gardinen fra Green Apple. Blått demper og binder sammen selv om mønstrene er ulike. Gulvet er malt i den lyseblå fargen Vespa FR2507, og taket i Ren Hvit FR1050. Bruk myke trematerialer, lyse trefarger, og du har harmoni tross i at utgangspunktet kan virke kaotisk. Vi har dekorert med nattbord, lampe, vase og lykt med bambushåndtak fra Light & Living.

Blått soverom med ulike mønstre